Elszabadult a pokol, miután az Afrika-kupán a törpe legyőzte az óriást + videó

Az Elefántcsontparton zajló labdarúgó Afrika-kupán az A csoport 3. fordulójában hatalmas meglepetés született: Egyenlítői-Guinea 4-0-ra legyőzte a házigazdát. A dühös hazai szurkolók a történtek után nem fogták vissza magukat.

2024. 01. 23. 11:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elefántcsontpart válogatott keretének értéke 335 millió euró, Ousmane Diomande (Sporting) 40, Odilon Kossounou (Leverkusen) 35, Ibrahim Sangaré (Nottingham) 32 milliót ér. A Milanban és a Barcelonában is szerepelt Franck Kessié (al-Ahli) húszmilliót, de volt ő 55 milliós játékos is. Ugyanakkor Egyenlítői-Guinea teljes keretét tízmillió euróra taksálja a Transfermarkt. Ennél mi sem adja vissza jobban az erőviszonyokat. Ám azt, hogy az elefántcsontparti válogatottal valami nincs rendben,  jelzi, hogy a FIFA világranglistáján csak a 49., amikor az Afrika-kupa csoportbeosztását elkészítették, az 50. helyen állt, és a földrészről nyolc válogatott is előtte volt, csak a házigazdai mivolta miatt került az első kalapba. Egyenlítői-Guinea jelenleg a 88. a FIFA rangsorában, a sorsoláskor a 92. volt. De most az Afrika-kupán két győzelemmel és egy döntetlennel csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe Nigéria előtt. Mivel a hat csoportból a négy legjobb csoportharmadik is továbblép, Elefántcsontpart a három pontjával valószínűleg nem fog kiesni, de a hétfői szégyent, a 4-0-s vereséget nem könnyű feldolgoznia a házigazdának. A mérkőzést Abidjanban 43 ezer néző látta a helyszínen. A spanyol harmadosztályú Alicante 34 éves játékosa, Emilio Nsue kétszer is bevette az elefántcsontparti kaput. (A támadó a Bissau-Guinea ellen 4-2-re megnyert meccsen mesterhármast szerzett, így öt találattal vezeti a torna góllövőlistáját.

A hazai szurkolók a lefújás után érthetően nagyon dühösek voltak:

A közösség médiában szétvert buszokról is terjednek felvételek.

 

Az egyelőre rejtély, hogy Abidjanban az éjjeli nagy áramkimaradásnak volt-e a köze a nagy vereséghez...

Jean-Louis Gasset, a házigazda szövetségi kaptánya a találkozó után arról beszélt, hogy a futballban olykor vannak olyan mérkőzések, amelyek felérnek egy rémálommal, és ez a meccs most éppen ilyen volt. Nekik semmi sem sikerült, az ellenfél pedig az első félidőben az egyetlen helyzetéből betalált. Nekik viszont 180 perc alatt egyetlen helyzetet sem sikerült gólra váltaniuk – az előző körben Nigériától 1-0-ra kaptak ki. A hatékonyság területén nagy problémáik vannak, ezt látva újabb támadókat küldött pályára, és ebből bizony katasztrofális vereség lett. 

Borítókép: Egyenlítői-Guinea válogatottja így örült a nagy győzelemnek (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.