Kik keserítik meg Klopp életét a leginkább? A tévétársaságok!

A Liverpool játékosai és edzői éppen megérdemelt téli pihenőjüket töltik, de Jürgen Klopp a nyugalmát megzavaró dologgal szembesülhetett. A Liverpool Echo cikke rávilágított, a Premier League-t vezető csapat ismét olyan helyzetbe kerülhet, amit a német menedzser nagyon utál.

2024. 01. 16. 14:04
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2023. december 17. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Manchester United mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2023. december 17-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp általában nem tartja magában, ha valami zavarja, és a sajtótájékoztatóin gyakran emlegeti, mi zavarja őt napjaink labdarúgásában. Többször panaszkodott már a sűrű versenynaptár, a meccsek alatt őt éltető szurkolók és korai meccsidőpontok miatt. A Liverpool Echo lap szerint utóbbi téma hamarosan újra napirendre kerülhet, mivel várhatóan március végén egy alkalommal újra a Klopp által leginkább utált időpontban, szombaton 13.30-kor (ottani idő szerint 12.30-kor) kell pályára lépnie a Liverpoolnak.

Gakpónak (balra) és Mac Allisternek is szednie kell majd a lábát, hogy visszaérjen Klopphoz
Gakpónak (balra) és Mac Allisternek is szednie kell majd a lábát, hogy visszaérjen Klopphoz (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)

A német menedzsernek több kifogása is van a korai meccsrendezés ellen. Egyrészt szerinte nem szurkolóbarát időpont, hiszen futballmeccseket inkább este kellene rendezni, de főleg a játékosait sajnálja, akiknek a kelleténél korábban kell felkelniük, és nem marad elég idejük a regenerálódásra. Ez különösen a válogatott szünetek utáni időszakra igaz, amikor a futballisták nagy távolságokat tesznek meg, és ha nem jut elég idejük a pihenésre, az is megeshet, hogy elalszanak a csapatmegbeszéléseken, mint az Klopp egyik tanítványával, az argentin Alexis Mac Allisterrel is megesett a közelmúltban.

Klopp bármennyire is nem kedveli az időpontot, a csapata rendszeresen rákényszerül, hogy ekkor játsszon. Jóval többször, mint más angol élvonalbeli együttesek. A Liverpoolnak ebben az idényben már három ilyen mérkőzése volt (és februárban is jut neki egy), Klopp 2015-ös kinevezése óta pedig a 31 korai meccsből 14 alkalommal kellett pályára lépnie – kétszer annyiszor, mint a vonatkozó listán második Chelsea-nek, illetve Tottenham Hotspurnek.

Nos, a március 30-i Brighton elleni bajnoki mérkőzés is a válogatott szünetet követő hétvégén lesz. A végleges döntés erről a jövő héten születik meg, mindenesetre a Liverpool Echo azt jósolja, hogy a Vörösök és a Sirályok összecsapásával kezdődik meg majd a forduló, szombaton 13.30-kor.

 

 

Kloppék nem a „balszerencse fiai”

Tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a liverpooliak csupán balszerencsések, a televíziós társaságok állnak a kellemetlen menetrend hátterében. A Sky Sports és a TNT Sports közvetíti a Premier League-mérkőzéseket a brit szigeteken, a csatornák kéréseinek megfelelően készül el az egyes fordulók programja. Az említett, 30. forduló kínálatából kiemelkedik a Manchester City és az Arsenal rangadója, így az elsőbbséget élvező Sky Sports feltehetően azt választja a vasárnap 17.30-as (helyi idő szerint 16.30) időpontra. A TNT szombat 13.30-ra pedig a második legérdekesebb párosítást, azaz az éllovas Liverpool és a tabellán nyolcadik Brighton összecsapását kéri.

A Premier League-ben listavezető Liverpool egyébként legközelebb vasárnap lép pályára, 17.30-kor a Bournemouth-nál vendégeskedik. Egyelőre kérdéses, hogy az angol élvonal magyar futballistái, illetve a csapataik segítségére lehetnek-e, a közelmúltban ugyanis mindketten sérüléssel küzdöttek.

Borítókép: Jürgen Klopp a Manchester United elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.