Meghalt Dárdai Pál egyik legfőbb támogatója, a Hertha elnöke

Gyászol a Hertha labdarúgócsapata. Negyvenhárom éves korában váratlanul elhunyt Kay Bernstein, a berlini klub elnöke, aki Dárdai Pál vezetőedző egyik nagy támogatója volt, ő csábította vissza a csapat élére a magyar szakembert. Bernstein egykor a Hertha B-közepes szurkolója volt, és küzdött az együttes identitásának helyreállításáért.

2024. 01. 16. 13:37
Forrás: Hertha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Hertha BSC gyászol Kay Bernstein elvesztése miatt. Ma, kedden azt a szörnyű hírt kaptuk, hogy az elnök, Kay Bernstein 43 éves korában váratlanul elhunyt. Az egész klub, annak vezetői és alkalmazottai mélyégesen megdöbbentek, mindenki le van sújtva” – fogalmazott közösségi oldalán a megrendült berlini együttes.

októberben még a kórházban látogatta meg a klubelnököt. Fotó: Hertha

Dárdai Pál is Bernstein hívására tért vissza a vezetőedzői posztra tavaly tavasszal, amikor a Bundesligából való kiesés elkerülése volt a cél. Ez nem jött össze, a Hertha kiesett, most pedig a másodosztályban próbál javítani. A tavaszi szezon első meccsén vasárnap lép pályára a Hertha, amely a Düsseldorf elleni hazai meccsen elhunyt elnökét gyászolja majd.

Igazi Hertha-szurkoló volt az elhunyt klubelnök

Kay Bernsteint korábban a Hertha egyik ultracsoportjának, Harlekins Berlinnek a tagja és vezetője is volt, ezer szállal kötődött a klubhoz, és 2022-ben választották meg annak élére, megbízatása pedig 2024-ig szólt.

Elnöksége alatt a klubot nehéz gazdasági helyzetbe hozó Lars Windhorst helyett az amerikai 777 Partners lett a Hertha többségi részvényese, és meg kellett küzdenie azzal az identitásrombolással is, amit Fredi Bobic végzett a klub sportigazgatójaként.

 

Dárdai Pál nemrég a kórházban látogatta meg

Bernstein tavaly októberben furcsa körülmények között kórházba került: a klubelnök a székház folyosóján összeütközött Marcus Becker jogi és személyzeti igazgatóval, Bernstein a hátára esett, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy három gerinccsigolyája eltört. Dárdai Pál meg is látogatta a kórházban, és a klubvezető azóta jól érezte magát.

Bernstein váratlan halálának oka a Bild cikke szerint szívroham lehetett, ami éjjel, álmában érhette, hiszen hétfőn este 11 körül feküdt le, de reggel már nem ébredt fel.

Borítókép: Kay Bernstein mindössze 43 éves volt (Forrás: Hertha/Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.