Szoboszlai haza is üzent, Klopp majdnem megfeledkezett Szalah-ról

Noha vezeti a Premier League-t, mégis a Liverpool aratta talán a legnagyobb meglepetést az Angol Kupában azzal, hogy tartalékos összeállításban is legyőzte vendégként 2-0-ra az Arsenalt. A sérült Szoboszlai Dominik az X-en gratulált a társaknak, Jürgen Klopp pedig úgy fogalmazott, hogy szuper boldog. A Liverpool szerdán újabb kupameccset játszik, ezúttal a Ligakupában fogadja a Fulhamet. Valószínűleg továbbra is Szoboszlai nélkül, aki Budapestre készül.

2024. 01. 08. 7:40
Jürgen Klopp
Forrás: (Fotó: Facebook/Liverpool FC)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Monsters. Azaz szörnyetegek. Egy szív kíséretében csupán ennyit posztolt az X-en a Liverpool győzelme után. A Vörösök kevésbé várt, így önbizalomnövelő, 2-0-s sikert arattak az esélyesebbnek tartott Arsenal vendégeként.

Szoboszlai sérülés miatt nem játszott, s kijelenthetjük, szerdán az újabb kupameccsen sem fog a Fulham ellen ezúttal a Ligakupában. Szoboszlai Dominik ugyanis azt is megüzente, hétfőn Magyarországra utazik villámlátogatásra, s keddnél hamarabb nem tud visszautazni Liverpoolba.

 

Szoboszlai az Év sportolójának járó díjért ugrik haza?

Egy sérülés sosem tud jókor jönni, de ha egészséges lenne, a Liverpool aligha engedné el az egyik kulcsemberét. Pedig Szoboszlai fontos esemény előtt áll, hétfő este a sportgálán valószínűleg ő veszi át az Év sportolójának járó trófeát. Mi több, várhatóan a magyar labdarúgó-válogatott lesz az év csapata, s csapatkapitányként ez a trófea is először az ő kezébe kerül.

Jürgen Klopp a sok hiányzó miatt különösen örül a Liverpool győzelmének. – Wataru Endo nem volt velünk ma este, Szoboszlai Dominik nem volt velünk ma este, Andy Robertson nem volt velünk ma este, Kosztasz Cimikasz nem volt velünk ma este, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic nem volt velünk ma este, Joel Matip nem volt velünk ma este – sorolta Klopp a hiányzókat a sajtótájékoztatón.

 

Vajon miért feledkezett meg Klopp Szalah-ról?

Csak emlékeztetőül, a Liverpool az alábbi csapattal győzte le az Arsenalt: Alisson – Alexander-Arnold, I. Konaté, Quansah, Joe Gomez – H. Elliott (C. Bradley, 75.), Mac Allister (Gravenberch, 59.), Curtis Jones (B. Clark, 75.) – Gakpo (Diogo Jota, 59.), Darwin Núnez, Luis Díaz. 

Klopp is érezhette, valami nem stimmel, hiányos a lista, de csak akkor eszmélt, amikor rákérdeztek távollétére, megemlítve, hogy Ibrahima Konate és Jarell Quansah milyen jól megértette egymást középhátvédként. Kloppnak akkor ugrott be, hogy Van Dijk mellett még Szalah is hiányzik.

Trent Alexander-Arnold, Szoboszlai Dominik, Jürgen Klopp, Liverpool, Év sportolója, Arsenal
Klopp Alexander-Arnold teljesítményét külön is kiemelte az Arsenal elleni siker után. Forrás: Facebook/Liverpool FC

A Liverpool trénere elsősorban teljesítményétől volt elalélva, aki igazi vezérré lépett elő. – Szuper boldog vagyok – mondta Jürgen Klopp elégedetten, ám szerinte a Premier League-re nézve nincs értelme következtetéseket levonni az Arsenal elleni meccsből.

 

Újabb Szoboszlai–Kerkez-találkozó a láthatáron

Szerdán tehát a Fulham ellen játszik a Liverpool a Ligakupában, aztán jön tizenegy nap pihenő, a bajnokságban január 21-én következik a Bournemouth elleni meccs. Reméljük, egy újabb Szoboszlai Dominik–Kerkez Milos-találkozó jön létre. Azaz Szoboszlai és Kerkez is felépül addig kisebb sérüléséből.

Klopp sajtótájékoztatója:

 

Borítókép: Jürgen Klopp öleli magához Luíz Diazt, de az egész csapattal elégedett volt (Forrás: Facebook/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.