Óriásit küzdött, és győzött a Liverpool az Arsenal otthonában + videó

Szoboszlai Dominik a sérülése miatt nem léphetett pályára a Liverpool színeiben, de Jürgen Klopp csapata a magyar középpályás nélkül is nagy sikert aratott az FA-kupa 3. fordulójában. A Liverpool idegenben győzte le 2-0-ra a helyzeteit rendre elpuskázó, öngólt is vétő Arsenalt, amely ellen karácsony előtt hazai pályán még 1-1-re végzett a Premier League-ben.

2024. 01. 07. 19:37
FA Cup Third Round - Arsenal vs Liverpool
epa11062962 Liverpools players celebrate after Arsenal’s Jakub Kiwior scores an own goal during the FA Cup Third Round soccer match between Arsenal FC and Liverpool FC in London, Britain, 07 January 2024. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy elánnal kezdte a meccset az Arsenal, amely bő tíz perc alatt hétszer lőtt kapura, Martin Ödegaard a lécet is eltalálta. Később megmaradt a hazaiak fölénye, de Mikel Arteta csapata sorra elpazarolta a helyzeteit, és az első félidő végén a vendégektől is eltalálta a lécet, ami figyelmeztető jel volt az Arsenal számára, hogy nem hagyhat ki ennyi helyzetet büntetlenül.

Luis Díaz lőtte a mindent eldöntő gólt a hosszabbításban a Liverpool számára. Fotó: AFP

Ennek ellenére szünet után sem tudta bevenni a kaput az Arsenal, mígnem a 80. percben valóban büntetett a Liverpool: Alexander-Arnold szabadrúgása után Jakub Kiwior a saját kapujába fejelte a labdát, öngóllal szerzett vezetést Jürgen Klopp együttese.

Az Arsenal öngólja:

A hajrára az Arsenal nem tehetett mást, kitámadt, és ezt a végén a Liverpool újabb góllal büntette: a 94. percben Darwin Nunez, Diogo Jota, Luis Díaz volt a labda útja, s utóbbi a bal felsőbe vágta a labdát védhetetlenül. Ezzel lett 2-0, nyert és továbbjutott a legjobb 32 közé a Liverpool az FA-kupában.

Visszatért Kevin De Bruyne

Az angol kupasorozatban vasárnap visszatért a pályára a világ egyik legjobb középpályása , aki tavaly augusztusban sérült meg, s 149 nap után futballozhatott újra. A Manchester City belga karmestere csereként lépett pályára csapata meccsén az FA-kupában, s 17 perccel a beállása után máris kiosztott egy gólpasszt a a Huddersfield Town ellen. A másodosztályú együttes nem okozott gondot Pep Guardiola együttesének, a City 5-0-ra kiütötte ellenfelét, és magabiztosan jutott tovább.

Borítókép: A Liverpool idegenben győzte le az Arsenalt az FA-kupa legnagyobb rangadóján (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.