Szalah visszatér Angliába, de a Liverpool csapata mégsem örülhet

Visszatér Angliába és klubcsapatánál, a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató, bajnoki éllovas Liverpoolnál kezelteti izomsérülését Mohamed Szalah, az Afrika-kupán szereplő egyiptomi válogatott sztárfutballistája.

Forrás: MTI2024. 01. 22. 10:59
CAF 2023 Africa Cup of Nations - Egypt vs Ghana
epa11088507 Mohamed Salah of Egypt sits on the pitch after suffering an injury during the CAF 2023 Africa Cup of Nations group stage match between Egypt and Ghana, in Abidjan, Ivory Coast, 18 January 2024. EPA/LEGNAN KOULA Fotó: LEGNAN KOULA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool a honlapján tette közzé az egyiptomi szövetség közleményét, amely szerint a két fél megállapodása alapján a játékos a hétfői (mai), Zöld-foki-szigetek elleni csoportmérkőzés után visszautazik Angliába és ott gyógyul tovább. „Reméljük, hogy amennyiben bejutunk az elődöntőbe, azon a mérkőzésen már ismét pályára léphet” – írták az egyiptomiak.

Szalah
Mohamed Szalah Forrás: X/Liverpool FC

A 31 éves Szalah – aki eddig egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott az elefántcsontparti kontinensviadalon – csütörtökön, a Ghána elleni csoportmeccsen sérült meg, ezért az első félidő végén le kellett cserélni. A korábbi bejelentés szerint csak két találkozót kellett volna kihagynia, most azonban már háromról van szó.

A hétszeres Afrika-bajnok Egyiptom a tornán két forduló után a B csoport második helyén áll két ponttal, Ghánának és Mozambiknak egy-egy pontja van. A hat négycsapatos csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A döntőt február 11-én, Abidjanban játsszák.

Borítókép: Mohamed Szalah sérülése (Fotó: EPA/Legnan Koula)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.