Hazudozás, botrány után rettegve várják a németek a mieink elleni meccset az Eb-n

Férfikézilabda-válogatottunk a németországi Eb-n ma 20.30-kor a házigazdák ellen játssza a harmadik középdöntős csoportmeccsét. Az Origó helyszíni beszámolója szerint a németek rettegve várják az ütközetet, a sajtótájékoztatójuk pedig botrányt robbantott ki.

Forrás: Origo2024. 01. 22. 9:46
null
Köln, 2024. január 20. Alfred Gislason, a német válogatott izlandi szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének második fordulójában, a Németország - Ausztria mérkõzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. A végeredmény 22-22-es döntetlen lett. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délelőtt a német csapat szünnapokon esedékes, kötelező sajtófélóráján egyetlen játékos sem jelent meg, sőt Alfred Gislason szövetségi kapitány is a távollétével tüntetett. Mindez fél nappal az osztrákok elleni pontvesztés után történt. Az összejövetelre odaküldték Axel Kromer sportigazgatót, aki csak közhelyeket pufogtatott. Ebből pedig a német média óriási patáliát csinált. Már csak azért is, mert a sportigazgató azt mondta, azért nem jönnek a játékosok és a szövetségi kapitány, mert az előző este nehezen aludtak el az osztrákok elleni meccs után, különben is, edzésük lesz. Aztán hamar kiderült, hogy a vasárnap délutáni edzésük is elmaradt, azaz Kromer nem mondott igazat. A német média azon töpreng, miért kell a játékosokat elszigetelni egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon. S miért kell olyan ostobaságokkal tömni az újságírók agyát, hogy „fiaink most is a szállodában vannak, és lelkesen osztogatják az aláírásokat a rajongóknak, mert mindenki tudja, hogy ezek az aláírások mennyire értékesek”.

A Bild szerint ráadásul a válogatottnál influenzariadót (Covid?) kellene elrendelni, mert a fél német csapat ágynak esett. A cikkben azt fejtegetik, hogy a kézilabdázókat azonnal ki kell költöztetni a kétágyas szobákból, egyágyasokba kell tenni őket. A magyar csapatból eddig csak Szita Zoltánt érte el valami kórság, ő vasárnap külön mozgott a többiektől, maszkot húzva a közös helyiségekben. De vissza a németekhez: a szövetség orvosa szerint Juri Knorr van a legrosszabb állapotban, de mások is megfázással küzdenek.

Alfred Gislason az osztrákok elleni pontvesztést követően alaposan leteremtette a játékosokat, pedig inkább kalapot kellett volna emelnie, mert a németek mínusz ötről jöttek vissza, és mentettek meg egy pontot. Gislason szerint a csapat rossz, használhatatlan és kegyetlenül gyenge volt. A német sajtó még mindig nem tud napirendre térni a történtek felett, az osztrákokat „kézilabdatörpének” nevezik. A meccset Németországban 7,7 millió ember dühöngte végig a tévék előtt; s most nagyon tartanak tőlünk.

A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 4 (91-81), 3. Ausztria 4 (80-79), 4. Németország 3, 5. Horvátország 1, 6. Izland 0.

Ám jelenleg hiába előzzük meg az osztrákokat a jobb gólkülönbségünkkel, a végén az egymás elleni eredmény dönt, és kikaptunk nyugati szomszédainktól.

Az Origó helyszíni beszámolója, amelyben  Ligetvári Patrik is megszólal,  itt olvasható.

Borítókép:  Alfred Gislason, a német válogatott izlandi szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.