Bodó csodagólja és Bartucz védése is a második legszebb az Eb oldalán + videó

Férfi-kézilabdaválogatottunk szombaton 29-26-ra legyőzte Horvátország csapatát az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel teljesítette célkitűzését, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végez. De a csoport második helyén állva az elődöntőbe jutásra is jó esélye van. A horvátok ellen öt találatot jegyző Bodó Richárd „csodagólját” a németországi kontinenstorna hivatalos X-oldalán (korábban Twitter) a 2. forduló második legszebb góljának szavazta meg az Európai Kézilabda-szövetség. S Bartucz László egyik nagy védése is a második helyre került.

2024. 01. 21. 11:46
BARTUCZ László; BODÓ Richárd
Köln, 2024. január 20. Bartucz László kapus (b) és Bodó Richárd a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntõjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkõzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. A magyar válogatott 29-26-ra gyõzött. A magyar válogatott 29-26-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodó Richárd a találkozó elején igencsak szokatlan helyzetben és mozdulattal vette be a horvátok kapuját, ezzel lett az állás 5-3 a javunkra. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ma délelőtt az X-oldalán közzétette a középdöntő 2. fordulójának öt legszebb találatát, és Bodó gólja a második helyre került.

A legszebb védéseket nézve pedig Bartucz László is a második helyre került az egyik hatalmas mentésével:

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, I. csoport:
MAGYARORSZÁG–Horvátország 29-26 (13-14)
Franciaország–Izland 39-32 (17-14)
Németország–Ausztria 22-22 (11-12)

Az állás: 1. Franciaország 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 4 (91-81), 3. Ausztria 4 (80-79), 4. Németország 3, 5. Horvátország 1, 6. Izland 0.

Borítókép: Bartucz László kapus és Bodó Richárd a férfikézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország–Horvátország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.