Gulácsi Péter új helyzetben, ő és Kasper Schmeichel versenyt fut egymással

Gulácsi Péter felépült a sérüléséből, de az RB Leipzig idei két Bundesliga-meccsén csak a kispadra ülhetett le, Janis Blaswich élvezte Marco Rose vezetőedző bizalmát. Az angol élvonalból pedig a kétszeres BEK-győztes Nottingham Forest bejelentkezett érte.

2024. 01. 27. 10:55
GULÁCSI Péter
Telki, 2023. október 16. Gulácsi Péter kapus a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzõközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkõzés elõtt 2023. október 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átigazolási hírek terén nagyon jól értesült olasz sportújságíró, Fabrizio Romano pénte este az X-csatornáján adott hírt arról, hogy a Nottingham Forest csapatában folytathatja a pályafutását. Romano szerint az angol klub már fel is vette a kapcsolatot az RB Leipzig csapatával, ám a lipcseiek nem akarnak megválni a 33 éves, 51-szeres válogatott kapustól, akinek 2025-ig szól a szerződése.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter nincs könnyű helyzetben Lipcsében Fotó: AFP

A Nottingham Forrest 1979-ben és 1980-ban megnyerte a BEK-et, a BL elődjét, de a Premier League-ben jelenleg csak a 16. helyen áll.

A Nottingham nem tett le arról, hogy Gulácsit megszerezze, ugyanakkor a belga Anderlecht csapatából a 37 éves, 99-szeres dán válogatott Kasper Schmeichel is a kiszemeltje.

 

Mikor kap újra bizalmat Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatában?

Az RB Leipzig a Bundesliga tabelláján a 18. forduló után a negyedik helyen áll, és a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, ráadásul mindkétszer hazai pályán maradt alul: az Eintracht Frankfurt 1-0-ra, a listavezető Bayer Leverkusen 3-2-re győzte le. Gulácsi Péter mindkét meccsen a kispadon ült, és láthatta, hogy a lipcsei kapuban Janis Blaswich – akinek az ősszel is voltak látványos hibái –  a Leverkusen elleni rangadón sem volt a helyzet magaslatán. A lipcseieknél sem játszott, de a védő sérülése után már harcra kész, és vélhetően újra a kezdőcsapatban kap helyet. Az, hogy Gulácsi mikor kap újra bizalmat, nagy kérdés.

A Bundesliga 19. fordulójában az RB Leipzig ma 15.30-kor (Tv: Match4) az egy ponttal előtte álló, a tabellán harmadik Stuttgart vendége lesz.

Borítókép:  Gulácsi Péter kapus a magyar válogatott edzésén a telki edzőközpontban a másnapi, Litvánia elleni mérkőzés előtt 2023. október 16-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.