Szabalenka a tavalyi sérülés után idén óvatosabb bulit tervez

Arina Szabalenka megvédte címét, 2023 után 2024-ben is ő lett az Australian Open női bajnoka. A fehérorosz teniszező a balul sikerült brisbane-i döntő után saját magát is meglepte azzal a színvonallal, amelyet Melbourne-ben mutatott. Szabalenka döntőbeli áldozata, Cseng Csin-ven vegyes érzésekkel zárta a Grand Slam-tornát.

2024. 01. 27. 12:08
Arina Szabalenka Párizs 2024 olimpia Andrej Rubljov
Fotó: X/AusOpen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arina Szabalenka három héttel ezelőtt egészen más érzésekkel zárt egy döntőt. Brisbane-ben mindössze három játékot nyert Jelena Ribakina ellen, a sokkal fontosabb Australian Open-fináléban viszont Szabalenka volt az, aki dominált, esélyt sem adott az élete első Grand Slam-fináléjában szereplő kínai Cseng Csin-vennek.

Arina Szabalenka Australian Open
Arina Szabalenka immár kétszeres Grand Slam-bajnok (Fotó: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett)

– A brisbane-i döntő után nyomást helyeztem a stábomra, és tényleg sikerült előrelépnünk. Magamat is megleptem azzal a színvonallal, amelyet az Australian Open alatt hoztam – mondta Szabalenka, aki úgy védte meg a címét Melbourne-ben, hogy egyetlen játszmát sem veszített el a tornán.

Szabalenka tanult a tavalyi esetből

Szabalenka a díjátadón a szüleinek is üzent, bár hozzátette: reméli, fordítják a szavait, mert az édesanyja és az édesapja nem beszél angolul. Később, az Eurosportnak adott interjúban a győzelmi buli is szóba került.

– Tavaly a menedzserem felesége kificamította a bokáját, úgyhogy idén óvatosabbak leszünk, de természetesen az ünneplés nem marad el – mondta az immár kétszeres Grand Slam-bajnok fehérorosz játékos.

Szabalenka döntőbeli ellenfele, a kínai Cseng Csin-ven vegyes érzésekkel zárta a tornát, amely karrierje eddigi legnagyobb sikerét hozta.

– Gratulálok Arinának, nagyszerűen játszott. Kár, hogy így ért véget az első Grand Slam-döntőm, nagyon élveztem az Australian Opent, viszont úgy érzem, a fináléban mutatottnál jobb teljesítményre is képes vagyok – fogalmazott a huszonegy éves kínai teniszező.

Borítókép: Arina Szabalenka másodszor is megszerezte az Australian Open győztesének járó trófeát (Forrás: X/AusOpen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.