Döbbenetes kapusbakik, az Atlético visszavágott a Real Madridnak + videó

Kiesett a spanyol Király-kupából a címvédő Real Madrid, amely hosszabbítás után 4-2-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid vendégeként. Jan Oblak és Andrij Lunyin is elkövetett egy-egy óriási hibát, amiből gólt kapott a csapata. Míg a Real és az Atlético egymás ellen küzdött, a Barcelona a harmadosztályú ellenfele otthonában szenvedett, de végül bejutott a negyeddöntőbe.

2024. 01. 19. 7:13
Atlético Madrid
Fotó: X/Atlético de Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel azután, hogy a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében a Real Madrid hosszabbítás után 5-3-ra nyert az Atlético Madrid ellen, a két csapat Király-kupa-nyolcaddöntője is gólzáport hozott. Ezúttal azonban az Atlético Madrid örülhetett, 4-2-re nyerte meg az újabb százhúsz perces derbit. A címvédő Real Madrid tehát kiesett, a Barcelona viszont bejutott a legjobb nyolc közé, bár Xavi nem lehet maradéktalanul elégedett.

Atlético Madrid Real Madrid
Ezúttal az Atlético Madrid örülhetett a hosszabbítás végén, kiesett a címvédő Real Madrid. Forrás: X/Atlético de Madrid

ünneplésével kezdődött a találkozó, a francia támadó a múlt heti, Real Madrid ellen végül elveszített Szuperkupa-elődöntőn az Atlético Madrid történetének legeredményesebb játékosa lett.

A 174-es mezszám azonban nem maradt sokáig aktuális, a csütörtök esti Király-kupa meccs hosszabbításában Griezmann meglőtte a 175. gólját, s ezzel végül el is döntötte a továbbjutást, a Real Madrid utána már csak lesgólra volt képes, a 119. percben pedig az Atlético saját nevelésű játékosa, Rodrigo Riquelme beállította a 4-2-es végeredményt.

 

Az Atlético vagy a Real Madrid kapusa hibázott nagyobbat?

A rendes játékidőben is mindkétszer az Atlético szerzett vezetést, de ekkor még volt válasza a Realnak. Pontosabban először kapott egy ajándékot Carlo Ancelotti csapata az ellenfél kapusától: kirontott a kapujából, ám a beívelt szabadrúgást a saját kapujába továbbította.

Illedelmes vendégként a Real Madrid kapusa, Andrij Lunyin is készült ajándékkal, ráütötte Álvaro Morata lábára a labdát, akinek ezután már nem volt nehéz dolga.

Diego Simeone a csapata hozzáállását és az Atlético szurkolóit is dicsérte a mérkőzés után, míg Carlo Ancelotti úgy vélte, hogy fiatal együttese irányított, de olykor túlságosan gyorsan akarta befejezni az akciókat.

 

Hátrányban volt a Barcelona, de Xavi megmenekült

Miközben a két madridi óriás egymás ellen küzdött, a Barcelona sokkal könnyebb feladatot kapott, azonban majdnem megégett a harmadosztályú Unionistas otthonában.

Az első félidő utolsó percében Ferran Torres góljára nagy szüksége volt Xavi csapatának, azzal egyenlített a Barcelona, amely végül 3-1-re nyert, így a vezetőedző átmenetileg fellélegezhet.

 

Borítókép: Ezúttal az Atlético Madrid ünnepelhetett (Forrás: X/Atlético de Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.