Ma nem éghet le a Barca, különben Xavi lassan csomagolni kezd

A bajnoki cím tavalyi elhódítása után ebben az idényben nem sok sikerélményben volt része a Barcelonának. Éppen ezért hónapok óta a vezetőedző, Xavi távozásáról pletykálnak, és a Real Madridtól elszenvedett súlyos vereség után újra előkerült a téma. A katalán szakember elárulta, ő milyen esetben dobná be a törülközőt.

2024. 01. 18. 4:56
Copa del Rey MD-1 - FC Barcelona Xavi
epa11085053 FC Barcelona's head coach Xavi Hernandez holds his face as he attends the team's press conference, in Barcelona, Spain, 17 January 2024. FC Barcelona will face Unionistas de Salamanca in their round of 16 soccer match of Spain's King Cup. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álomszerű volt Xavi és a Barcelona újraegyesülése. A klub megküzdött azért, hogy a legendás játékos edzőként visszatérhessen, kivásárolta őt az al-Szaddal kötött szerződéséből, a fiatal mester pedig „cserébe” a liga 9. helyéről a másodikra repítette előre a csapatot. A következő, 2022–23-as idényben bajnoki cím és kupagyőzelem következett, csak a Bajnokok Ligájában bukott el rendre a csoportkörben a katalán gigász.

A Real Madrid elintézte Xavi Barcelonáját
A Real Madrid elintézte Xavi Barcelonáját Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Ezt a rossz szériát ebben a kiírásban megtörte a Barca, de most nagyjából ez az egyetlen dolog, amire Xavi büszke lehet. A La Ligában csupán a negyedik a gárdája (egy meccsel kevesebbet játszva nyolc pont a lemaradása a listavezető Gironával szemben), a Spanyol Szuperkupa döntőjében pedig csúnyán, 4-1-re elpáholta a Barcelonát az ősi rivális Real Madrid. Ezek után a katalán edző nem tehetett mást, mint hogy elismerte: – Ha nem nyertük volna meg tavaly a bajnokságot, akkor már nem lennék itt.

 

Xavi ekkor távozna

Már hónapokkal ezelőtt megjelentek az első olyan pletykák, hogy Xavit menesztheti a klub vezetősége, ám ez egyelőre nem történt meg, sőt rendszeresen kiállnak mellette a hullámzó teljesítmény ellenére is.

– Amikor kivásároltak a katari szerződésemből, azt mondták, hogy a klub történetének legrosszabb időszakát éli, változások következnek. Imádom ezt a klubot. Azért vagyok itt, hogy tegyek valamit érte. Ha ez nem sikerül, akkor hazamegyek – fogalmazott Xavi, aki arra a pletykára is reagált, hogy elveszítette az öltözőt. 

– Ha azt érzem, hogy a játékosok már nem követnek engem, akkor összecsomagolok és elhagyom a csapatot. Ha valaki azt mondja nekem, hogy valami baj van, továbbállok. De most nyugodt vagyok, még három trófeáért versenyben vagyunk. Közelebb állunk a sikerhez, mint a bukáshoz – állapította meg Xavi.

A La Liga mellett az említett két sorozat, amelyet még megnyerhet a Barca, a Spanyol Kupa és a Bajnokok Ligája. Mindkettőben nyolcaddöntőbe jutottak a katalánok, a hazai sorozatban csütörtökön a harmadosztályú Unionistas csapatával mérkőznek meg (19.30, tv: Sport 1). Ha ezt a feladatot nem oldaná meg a Barcelona, az hatalmas blama lenne… A BL-ben komolyabb ellenfél, a Napoli vár februárban. Xaviék szerencséjére az olasz címvédő még a spanyolnál is jobban szenved, a Serie A nyolcadik helyén szerénykedik.

Borítókép: Xavi (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.