Varga Zsolt nyerni ment Zágrábba, de más volt a realitás

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke elégedett fiatal pólósaink zágrábi negyedik helyével, de abban bízik, hogy a dohai világbajnokságról a férfi válogatott éremmel tér haza. A kedden zárult Európa-bajnokság után, két héttel a vb előtt Varga Zsolt szövetségi kapitány néhány nap pihenőt adott a Zágrábból betegen hazaérkezett játékosainak.

2024. 01. 17. 17:19
VARGA Zsolt
Zágráb, 2024. január 14. Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Magyarország - Horvátország mérkõzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én. A horvát csapat 11-8-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

fiatalokból álló válogatottja többször is csodát tett a horvátországi Európa-bajnokságon. A csoportkörben öt góllal legyőzte az olaszokat, a negyeddöntőben ötméterespárbaj után kiejtette a szerbeket, de aztán a címvédő horvátok az elődöntőben, illetve az olaszok a bronzmérkőzésen túl nagy falatnak bizonyultak, és a negyedik helyen végzett a magyar csapat.

Ezt általában csalódásként élné meg a hazai vízilabda-család, ám most egyáltalán nem ez a helyzet. Madaras Norbert szövetségi elnök szavai is erről tanúskodnak, aki szerdai sajtótájékoztatóján elismeréssel beszélt az ifjú titánokról.

– Az elnökség bizalmat szavazott, és ez a csapat ezt most maximálisan megszolgálta. Nemcsak a játékával, hanem azzal is, hogy felnőtt a feladathoz és a magyar vízilabdához méltó hozzáállást mutatott – vélekedett a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke. A jövőt, azaz a két hét múlva kezdődő dohai világbajnokságot illetően ennyit tett hozzá: – Néhány nap pihenő után csatlakozik az eddig itthon készülő kilenc játékos, akik január eleje óta együtt dolgoznak. Ebből a két csapatból lesz egy és így folytatódik a munka Doháig. Jövő héten a franciák ellen lesz hivatalos edzőmeccs, aztán a szűk csapat Spanyolországban folytatja a készülést a spanyol válogatottal. Dohában mások lesznek a célok is.

 

 

Varga Zsolt: A címvédés a cél a vb-n

Varga Zsolt arról beszélt, azzal, hogy fiatalokat vitt magával Horvátországba, még nem mondott le a győzelem lehetőségéről.

– Év közben szinte mindig más kerettel edzettünk hétről hétre, de amikor elkezdtük a tényleges felkészülést, akkor már nem nulláról indultunk. Ennek az eredménye, hogy sikerült nagy csapatokat megverni az Eb-n. 

Nem engedtük el, százszázalékos komolysággal mentünk, a cél a győzelem volt, persze a realitás más kérdés. 

Mindig nehéz győzelem nélkül lezárni egy világeseményt, de úgy gondolom, elérte a célját ez az Eb, sokan léptek szintet, ami a magyar vízilabda számára nagyon fontos. Nem sokan ismerték ezt a csapatot, mégis bekerültünk a legjobb négy közé. Rendkívül büszke vagyok rájuk a tűzért, a lelkesedésért és a taktikai fegyelemért – mondta a szövetségi kapitány. 

Bár az Európa-bajnokság végjátéka nem az elképzelései szerint alakult, Varga Zsolt elégedett a játékosai hozzáállásával. A februári világbajnokságtól viszont ő is többet vár. Nevezetesen a legfényesebb érmet. – A célokat tudjuk, nyerni megyünk Dohába.

Borítókép: Varga Zsolt a horvátországi Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.