Sajnos sima lett a vége: üres kézzel jön haza a válogatott az Eb-ről

Nem szerzett érmet a horvátországi Európa-bajnokságon a férfi-vízilabdaválogatott, 12-7-re veszítette el a keddi bronzmérkőzést az olaszok ellen.

2024. 01. 16. 17:40
Vigvári Vince férfivízilabda-válogatott
Vigvári Vince férfivízilabda-válogatott Fotó: Istvan Derencsenyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen az olaszok ellen mutatták meg először a magyar fiatalok, hogy komolyan kell velük számolni a horvátországi Európa-bajnokságon. Az utolsó, emlékezetesre sikerült csoportmeccsen lehetetlennek hitt feladatot hajtottak végre a mieink, az elsőséghez szükséges ötgólos sikert arattak. Ilyen pofonokhoz nincsenek hozzászokva az olaszok, ráadásul azóta a spanyolok elleni elődöntőt is simán elbukták (7-4), így nem érték el a céljukat, és olimpiai kvóta nélkül távoznak az Eb-ről.

A magyar válogatott az olaszok elleni bravúr után a szerbeket is legyűrte, de a négy között a horvátokat már nem sikerült – a szomszédok és a csapatot sújtó vírushullám együtt erősebbnek bizonyult. játékosainak ez nem szegte kedvét, nagyon vágytak a bronzéremre – ifjú pólósainknak ez különösen sokat ért volna.

De az már a bronzmérkőzés első pillanataiban kiderült, hogy az olaszok legalább ennyire motiváltak. Ezt szűk másfél perc alatt szerzett két góllal világosan a mieink tudtára hozták. Sőt, már hárommal mentek volna, ha videózás után nem derül ki, hogy lejárt a támadóidejük. A kaput el nem találó és a gyenge lövések után öt perc után végre megszületett az első magyar gól, Vigvári Vince villant meg. Az olaszok gyorsan szertefoszlatták a magyar reményeket, két góllal válaszoltak.

Az első negyed végén Bányai Márk váltotta Gyapjas Viktort a kapuban. Ezek után több olasz lövés halt el, a góljaik száma viszont nem lett kevesebb, ezt a felvonást is simán, 4-2-re nyerték, a magyarok közül ismét Vigvári és Tátrai Dávid találtak be.

Hárai Balázsnak köszönhetően magyar fórokban nem volt hiány a harmadik negyedben, Tátrai lelkesen próbálkozott, de egyszer sem járt sikerrel. Burián Gergely igen, ez volt a mieink egyetlen gólja az olaszok két találatával szemben.

Az utolsó felvonást ugyan sikerült egy góllal megnyernünk, ennek ellenére nagyon sima, 12-7 lett a vége. A déliek bosszút álltak a csoportkörös súlyos vereségért, amiért Eb-bronzérem lett a jutalmuk. Nekünk pedig a negyedik hely jutott, ami elismerésre méltó teljesítmény az előzetesen a legjobb nyolcba várt válogatottól.

Európa-bajnokság, bronzmérkőzés:
Magyarország–Olaszország 7-12 (1-4, 2-4, 1-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Vi. 3, Tátrai 2, Burián, Nagy 1-1

Borítókép: Vigvári Vince góljai kevesek voltak a magyar sikerhez (Fotó: MVLSZ/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.