Valter Attila felfedte az igazságot az új társa körüli botrányról

Valter Attila második idényére készül a világ egyik legjobb kerékpárcsapatával, igaz, a holland sor neve a szponzori háttérrel együtt megváltozott, 2024-ben Jumbo–Visma helyett már Visma–Lease a Bike olvasható a magyar kerekes neve mellett. Valter Attila jelenleg spanyolországi edzőtáborban készül az idei feladataira, ahol néhány napig a csapat legnevesebb új érkezője, a belga Cian Uijtdebroeks volt a szobatársa, aki sok vitát kavart körülmények között hagyta el a Bora–hansgrohét.

2024. 01. 17. 16:01
Valter Attila Visma Lease a Bike
Fotó: Facebook/Attila Valter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapata, az immár Visma–Lease a Bike néven futó holland sor spanyolországi edzőtáborában készül a 2024-es idényre. A magyar kerékpáros az Eurosport podcastjában beszélt a felkészülés részleteiről, s kiderült, hogy az elmúlt napokban éppen a csapat új nagy reménysége, a húszéves belga Cian Uijtdebroeks volt a szobatársa, aki a tavalyi Vuelta a Espanát az összetett verseny nyolcadik helyén zárta, viszont a spanyol körversenyen már nyilvánvaló volt, hogy nincs minden rendben közte és akkori csapata, a Bora–hansgrohe között. Valter Attila most elárulta, hogy az új csapattársa körül helyzetről a sajtóban megjelent információk közül egyáltalán nem minden fedte a valóságot.

Jonas Vingegaard Valter Attila Primoz Roglic Sepp Kuss Jumbo Visma Vuelta
Valter Attila a tavalyi Vuelta a Espana végén a történelmi triplát ünnepli csapattársaival (Forrás: Facebook/Attila Valter)

Az a közvetítésekből is nyilvánvaló volt, hogy az orosz Alekszandr Vlaszov presztízskérdést csinál abból, hogy megelőzze fiatalabb csapattársát, később azonban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Uijtdebroekst zaklatta a Bora–hansgrohe többi kerekese, és titkos WhatsApp-csoportban élcelődtek a fiatal belgán.

– Nem volt ilyen WhatsApp-csoport – cáfolta kategorikusan a híresztelést Valter. – A váltás hátterében az állt, hogy a Bora hosszabbítani akart 2025-re Uijtdebroeksszal, ő viszont ezt nem akarta. A csapat szempontjából is érthető, hogy ezután kevésbé áldoztak volna idén a fejlesztésére, hogy aztán annak más csapatnál arassa le a gyümölcsét, viszont így Uijtdebroeks sem akarta kitölteni a 2024-ig szóló szerződését.

A belga kerekes csapatváltása nem ment könnyen, de végül megegyezett egymással a Bora és a Visma, a hollandok pedig azonnal komoly szerepet szánnak Uijtdebroeksnak, ő lesz a csapat kapitánya az idei első háromhetesen, a Giro d’Italián.

Milyen versenyeken indul idén Valter Attila?

Valter Attila tavaly a Tour de France előtt a tartalékok közé került be, végül a spanyol körversenyen, a Vueltán járult hozzá a Visma Grand Tourokat tekintve példátlan, tökéletes idényéhez: az azóta éppen a Bora–hansgrohéhoz távozott Primoz Roglic a Girót, a Tourt, Sepp Kuss a Vueltát nyerte meg.

– Hamarosan hivatalos lesz az első hónapjaim programja, egyelőre annyit árulhatok el, hogy az első idei versenyem az UAE Tour lesz februárban – mondta Valter, aki annyit hozzátett: csak minőségi versenyeken indul 2024-ben.

Az UAE Tour már mindenképp változást jelent 2023-hoz képest, a versenyen tavaly nem indult Valter Attila. Az idei kiírás február 19. és 25. között zajlik az Egyesült Arab Emírségekben.

Borítókép: A névváltás ellenére a megszokott sárga mezszín marad, Valter Attilát pedig a következő hónapokban is a magyar bajnoki trikóban láthatjuk (Forrás: Facebook/Attila Valter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.