Hiába feszült egymásnak két magyar válogatott a Bundesligában

A német Bundesliga első osztályának a 17. fordulójában két magyar légiós csapata egymás ellen játszott: Sallai Roland kezdett a Freiburgban, Schäfer András csereként állt be az Union Berlinbe. Kettőjük összecsapása egyiküknek sem okozott maradéktalan örömöt, mert 0-0 lett a vége. A tabella élén álló Leverkusen egy 94. percben szerzett góllal nyert Augsburgban.

2024. 01. 13. 18:09
Augsburg  Bayer Leverkusen
13 January 2024, Bavaria, Augsburg: Soccer: Bundesliga, FC Augsburg - Bayer Leverkusen, Matchday 17, WWK-Arena. Offside goal by Augsburg's Phillip Tietz. Photo: Harry Langer/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by Harry Langer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ellen – magyar szempontból ez volt a Bundesliga 17. fordulójának a legérdekesebb mérkőzése. A Freiburg Sallai Rolanddal a kezdőben fogadta az Union Berlint, amelynek az edzője Schäfer Andrást a cserék közé nevezte. A találkozón gól nem született, számunkra viszont öröm, hogy Sallai végigjátszotta a meccset, és Schäfer is beállt, a 69. percben léphetett pályára. Az éllovas Bayer Leverkusen az Augsburg otthonában kezdte az évet, és úgy tűnt, a hajrához érve hátrányba kerül, de Phillip Tietz gólját les miatt nem adták meg. Úgy nézett ki, érvényes gólt itt sem születik, aztán Exequiel Palacios révén a 94. percben megszerezte a mindent eldöntő találatot a Leverkusen, és így tartja az előnyét a Bayern Münchennel szemben.

Bundesliga, 17. forduló

Péntek

Bayern München–Hoffenheim 3-0

Szombat

Augsburg–Bayer Leverkusen 0-1
Freiburg–Union Berlin 0–0
1. FC Köln–Heidenheim 1-1 
Mainz–Wolfsburg 1-1
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 0-1 
Darmstadt–Borussia Dortmund 0-3

Vasárnap
Bochum–Werder Bremen 15.30 (Arena4)
Borussia Mönchengladbach–VfB Stuttgart 17.30 (Arena4)

Az élcsoport állása: 1. Leverkusen 45, 2. Bayern München 41 (16 mérkőzés), 3. Stuttgart 34 (16)

Borítókép: Exequiel Palacios a 94. percben szerezte meg a győztes gólt a Leverkusennek (DPA Picture–Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.