Ezt nézze meg! Közös tombolás a szurkolókkal Münchenben

A magyar kézilabda-válogatott játékosai okkal mondanak egytől egyig köszönetet a szurkolóknak. A magyar drukkerek kedd este is csodás hangulatot varázsoltak a müncheni Olympiahalléba. Az Izland elleni 33-25-ös győzelem után jött a fergeteges közös ünneplés. Nem is kérdés, hogy a drukkerek a középdöntő meccseire, Kölnbe is elkísérik a magyar válogatottat a férfi Európa-bajnokságon.

2024. 01. 17. 6:46
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csupán tiszteletkör, hogy valamennyi magyar játékos azzal kezdte a nyilatkozatát, hogy megköszönte a szurkolók támogatását. Nem is vitás, hogy a drukkerek is hozzájárultak az Izland elleni 33-25-ös diadalhoz.

Imre Bence, Lékai Máté, magyar kézilabda-válogatott, Európa-bajnokság, Izland, középdöntő
Imre Bence tökéletesen élt a lehetőséggel pályafutása első vb-meccsén. Fotó: AFP

A mérkőzés előtt is sokan jelezték, a győzelem után pedig aztán szinte kötelező volt felemlegetni, hogy Magyarország a londoni olimpia negyeddöntőjében milyen drámai körülmények közepette győzte le Izlandot. részese volt mindkét sikernek.

 

Lékai Máté Imre Bencét dicsérte, és kiemelte a csapatszellemet

– Fantasztikus meccs volt. A védekezésünk végig nagyon jó volt, a második félidőben a támadójáték is felnőtt ehhez – vágott bele Lékai az Origónak nyilatkozva, majd ifjú klubtársát dicsérte: – Itt áll mellettem a fiatal Imre Bence, aki klasszisteljesítménnyel tette le a névjegyét élete első világversenyén. Azért ebben is van valami megható dolog, bár tudjuk, hogy az ő családjából elég jó gének jönnek.

Nos, ki ne tudná, Imre Bence édesanyja Kökény Bea, a magyar női kézilabda-válogatott irányítója, édesapja pedig Imre Géza olimpiai ezüstérmes vívó.

– De mindenki mindent kiadott magából. Nem volt hibapont a játékban – folytatta Lékai. – kiválása sem zavart meg minket. Ha egyesével megnézzük a játékosokat, lehet, hogy nem mi vagyunk a világ legjobbjai, de csapatként odaérhetünk bárhova. Nézze meg mindenki Rosta Miklós teljesítményét, aki tökéletesen pótolta Bánhidit. Most csak egyet tudunk mondani: mi mindent megteszünk.

 

Imre Bence: Nem hiszem, hogy elszállnék

Imre Bencét korábban már idéztük, amikor arról beszélt, az izlandiak arcára volt írva a tanácstalanság. – Fiatal vagyok, most kell a földön maradnom, de nem hiszem, hogy elszállnék – reagált a társak és persze Lékai méltatására.

A további nyilatkozatok az Origón olvashatók.

 

Ausztria a következő ellenfél

A középdöntőben a magyar válogatott először a Spanyolországot az egymás elleni döntetlennel kiverő Ausztriával játszik. Íme, a mieink teljes programja:
január 18., csütörtök: Magyarország–Ausztria
január 20., szombat: Magyarország–Horvátország
január 22., hétfő: Magyarország–Németország
január 24., szerda: Magyarország–Franciaország

A középdöntő I. csoportjának állása: 1. Magyarország 2 pont (33-25), 2. Franciaország 2 (33-30), 3. Horvátország és Ausztria 1-1 (28-28), 5. Németország 0 (30-33), 6. Izland 0 (25-33).

Itt pedig az eufória, amit Kibédi Péter örökített meg videón.

 

Borítókép: A magyar szurkolók buzdítása is hozzájárult a sikerhez (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.