Marozsán Fábián legyőzte a korábbi US Open-bajnokot Melbourne-ben!

Nagy magyar bravúrral kezdődött az Australian Open, hiszen Marozsán Fábián legyőzte a 2014-ben US Open-bajnok Marin Cilicet az első fordulóban, itthoni idő szerint vasárnapra virradóra. Már megvan Marozsán második körös ellenfele is.

2024. 01. 14. 7:27
Australian Open - Day 1
epa11075191 Fabian Marozsan of Hungary in action during the Men's 1st round match against Marin Cilic of Croatia at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia, 14 January 2024. EPA/MAST IRHAM Fotó: MAST IRHAM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrajtolt Melbourne-ben az Australian Open. A magyarok közül Marozsán Fábián lépett először pályára, és rögtön kemény ellenfelet kapott, hiszen Marin Cilic hiába 35 éves már, nagy név a szakmában. A horvát klasszis 2014-ben Grand Slam-győztes volt az US Openen, 2018-ban pedig a döntőig menetelt az Australian Openen. Tehát Melbourne is szép emlékeket ébreszthetett benne.

A mostani Australian Open nem lesz ilyen Cilic számára. Marozsán nem foglalkozott a múlttal, négy szettben kiejtette Cilicet, ráadásul olykor meggyőző fölényt mutatva: az első szettet 29, a harmadikat 32 perc alatt nyerte meg. A negyedik szett volt a legszorosabb, az ötven percig tartó játszma végén a harmadik break- s egyben mérkőzéslabdával győzött a 24 éves magyar.

Marozsán ezzel újabb nagy skalpot gyűjtött be, miután tavaly győzött már Carlos Alcaraz, Roberto Bautista Agut és Alex de Minaur ellen is. Az Australian Open második fordulójában a világranglistán a 22. helyen álló argentin Francisco Cerundolo ellen lép pályára.

"Érkezett a sokkal magabiztosabb Fábián"

– Jól indult minden, de amikor a második szett elején elvesztettem az adogatásomat, az végigkísért másfél játszmán keresztül – értékelt Marozsán. – Hiába volt öt-hat bréklabdám, egyet se tudtam megcsinálni, ezek fájó pontok voltak. De valahogy átlendültem ezen, elkezdtem ismét jobban teniszezni, a harmadik szett nagy lendületet adott, egy sokkal magabiztosabb Fábián volt a pályán. Talán nincs az első háromban ez a győzelmem, de fontos mérföldkő volt, mert az első mérkőzésemet nyertem az Australian Openen. Jó sorsolásom volt, amit ki is tudtam használni, de itt már nincsenek könnyű meccsek. Még nem tökéletes a formám, de a kondim jól alakul, végig bírtam ezt a mérkőzést, ezzel együtt örülök, hogy két nap pihenő következik

A másik két, főtáblán érdekelt magyar játékos közül a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval, míg a selejtezőből a legjobb 128 közé jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcell-lel találkozik az év első Grand Slam-tornájának nyitányán.

Australian Open, 1. forduló

Marozsán Fábián–Marin Cilic (horvát) 6:1, 2:6, 6:2, 7:5

Borítókép: Marozsán Fábián győzelemmel kezdett az Australian Openen (Fotó: EPA/Mast Irham)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.