Marozsán Fábián ellenfele csúnyán ráfázott a nagyképűségére + videó

Szoros csatában nyert Marozsán Fábián a francia Gael Monfils ellen az Aucklandben zajló kemény pályás ATP 250-es tenisztorna első fordulójában. Az e héttől új magyar ranglistavezető, Marozsán Fábián a második fordulóban a verseny első kiemeltje, az amerikai Ben Shelton ellen játszik. Az Australian Open selejtezője is hétfőn kezdődött volna el, hat magyar játékos részvételével, de az eső miatt egyetlen meccset sem tudtak lejátszani Melbourne-ben.

2024. 01. 08. 10:26
2024 Men's ASB Classic - Day 1
AUCKLAND, NEW ZEALAND - JANUARY 08: Fabian Marozsan of Hungary serves in his match against Gael Monfils of France during the 2024 Men's ASB Classic at ASB Tennis Centre on January 08, 2024 in Auckland, New Zealand. (Photo by Hannah Peters/Getty Images) Fotó: Getty Images/Hannah Peters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrségváltás: hétfőtől nem (69.), hanem Marozsán Fábián (65.) a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező. Marozsán Fábián az új pozíciót idei első győzelmével ünnepelte meg: Aucklandben szoros csatában nyert a francia Gael Monfils ellen. Fucsovics az Australian Open másik felvezetőversenyén, Adelaide-ben szerepelt volna, de kisebb sérülése miatt visszalépett, az év első Grand Slam-tornáján mindketten alanyi jogon főtáblások. Az Australian Open selejtezőjéből még hat magyar játékos (Piros Zsombor, Valkusz Máté, illetve Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna, Babos Tímea) csatlakozna hozzájuk, a kvalifikáció hétfőre tervezett rajtját azonban elmosta az eső. 

Gael Monfils Marozsán Fábián Auckland
Gael Monfils meccslabdákat hárított, de végül Marozsán Fábián legyőzte a francia teniszezőt (Fotó: Getty Images/Hannah Peters)

Marozsán a korábbi top 10-es Monfils ellen kezdett az aucklandi ATP 250-es tornán, miután a múlt héten, Hongkongban már az első fordulóban kikapott a spanyol Roberto Bautista Aguttól.

Marozsán és Monfils fej fej mellett haladt az első játszmában, amikor a francia, tőle egyáltalán nem szokatlan módon túlságosan is látványosan akarta befejezni a pontot.

Monfils ráfázott a kissé nagyképű kísérletre, 40-0-ről elveszítette az adogatójátékát, Marozsán pedig a továbbiakban a brékelőnyt megőrizve 6:4-re megnyerte a játszmát.

A második szettről tie break döntött, amelyben Marozsánnak két meccslabdája is volt, Monfils mégis egyenlíteni tudott.

A döntő játszmában a francia került brékelőnybe, de 5:4-nél nem tudta kiszerválni a meccset, a tie breakben pedig ezúttal Marozsán volt a jobb.

Marozsán idei első győzelmének jutalma, hogy a második fordulóban az első kiemelt Ben Shelton ellen játszhat, akivel nagyon jó viszonyt ápol.

Már Marozsán Fábián a magyar éljátékos

A szokásoknak megfelelően ezen a hétfőn is frissült az ATP-világranglista, s első alkalommal fordult elő, hogy Marozsán Fábián (65.) a legmagasabban jegyzett magyar játékos, négy hellyel előzi meg Fucsovics Mártont, aki kisebb sérülés miatt visszalépett az Australian Open másik e heti felvezetőversenyéről, amely Adelaide-ben zajlik.

Marozsán és Fucsovics alanyi jogon főtáblás az Australian Openen, amely a tervek szerint idén először nem tizennégy, hanem a Roland Garroson néhány éve bevezetett modellhez hasonlóan tizenöt napos lesz, már január 14-én, vasárnap főtáblás meccseket rendeznek.

Az időjárás azonban még közbeszólhat, a selejtező hétfőre tervezett programját ugyanis teljes egészében elmosta az eső Melbourne-ben. A selejtezőből hat magyar játékos, Piros Zsombor és Valkusz Máté, illetve Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és kísérli meg a főtáblára jutást, ehhez három meccset kell nyerni.

Borítókép: Marozsán Fábián szoros meccset nyert Aucklandben (Fotó: Getty Images/Hannah Peters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.