Fucsovics és Marozsán olyanra készül, amire az évezredben még nem volt példa

A magyar férfitenisz kiváló évet zárt. Fucsovics Márton az 59., Marozsán Fábián a 64. helyről várja a 2024-es idény rajtját. Hamarosan mindketten Ausztráliába utaznak, majd az Australian Open után a Davis-kupa-csapatban is együtt párosozhatnak, február elején a magyar válogatott Németországot fogadja Tatabányán. Alexander Zverev lehet az első top tízes játékos, aki tétmeccsen pályára lép hazánkban, de mi inkább Fucsovics, Marozsán és a többi magyar játékos sikereiben bízunk.

2023. 12. 23. 13:44
Marozsán Fábián Fucsovics Márton
Fotó: MTSZ/Csengeri Zsanna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak néhány nap, és elkezdődik a 2024-es teniszidény. és Marozsán Fábián egyaránt erős 2023-as szezont tudhat maga mögött, ennek pedig kedvező következménye lett a hazai tenisz számára. A január 14-én kezdődő Australian Open főtábláján ugyanis Fucsovics és Marozsán kettőse képében színmagyar páros fog indulni, a férfiak között erre legutóbb még az előző évezredben, szintén Ausztráliában volt példa Grand Slam-tornán, 1999-ben Sávolt Attila és Köves Gábor versenyzett egymás oldalán.

Fucsovics Márton Marozsán Fábián páros
Fucsovics Márton a tervek szerint Ausztráliában, a németek elleni Davis-kupa-párharcban és a párizsi olimpia tenisztornáján is Marozsán Fábián oldalán párosozik (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

– Én hoztam fel Fábiánnak ezt a kérdést a Davis-kupa miatt is, illetve mert jó lenne, ha a két egyéni főtáblás magyar együtt tudna indulni. Az olimpiát is mindketten tervezzük, ha beférünk a mezőnybe, természetesen ott is vállaljuk a közös játékot – mondta Fucsovics Márton.

Fucsovics Márton a nehézségekkel teli 2022-es év után szoros versenyben őrizte meg magyar éljátékosi státusát Marozsán Fábián előtt, az ATP-világranglista 59. helyén zárja az évet, Marozsán a 64. pozícióban.

Sosem fordult még elő, hogy év végi rangsorban ilyen magasan rangsorolják a második legjobb magyar teniszezőt.

Ez biztató lehet a Davis-kupa szempontjából is, február 2-án és 3-án Tatabányán a német válogatott lesz a magyar csapat ellenfele, várhatóan az olimpiai bajnok Alexander Zverev is hazánkba érkezik, ő lehet az első aktuálisan top tízben jegyzett teniszező, aki tétmeccset vív Magyarországon.

– Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, viszont kedvező, hogy itthon szereplünk, nem kell elutazni Dél-Amerikába vagy Dél-Koreába. Legutóbb, Párizsban szoros mérkőzést játszottunk Zverevvel, remélem, hazai közönség előtt vissza tudok vágni neki – mondta Fucsovics, aki kiemelte, hogy nemcsak Marozsánnal ketten zárták jól az idényt, a Davis-kupa-bravúrokkal már bizonyított Piros Zsombor a top 100, Valkusz Máté a top 200 ajtaján kopogtat.

Fucsovics Márton Ausztráliába, Marozsán Fábián Hongkongba utazik

A németek elleni Davis-kupa-párharc előtt Tatabányánál még sokkal messzebbre utaznak a magyar csapat tagjai. Fucsovics már az Australian Open előtt is a kenguruk földjén versenyez, január 1-jén Brisbane-ben kezdi az idényt, majd Adelaide-ben is pályára lép a január 14-én rajtoló Grand Slam-torna előtt.

Fucsovics úgy fogalmazott, hogy kiválóan sikerült a felkészülése, ugyanez sajnos Marozsánról nem mondható el, ő több mint egy hétig feküdt betegen, ami felborította az alapozás tervezett menetrendjét.

Az Australian Open előtt biztosan nem párosoznak együtt, Marozsán ugyanis más felvezető tornákat választott, Hongkongban és az új-zélandi Aucklandben versenyez a Grand Slam-torna előtt.

Ausztráliába elutazik Piros és Valkusz is, ők selejtezőt vívhatnak a melbourne-i Grand Slam-tornán, Piros kiemelt lesz a kvalifikációs táblán. A védett ranglistával rendelkező Balázs Attila akkor lehet főtáblás, ha az arra jogosultak közül a torna kezdetéig legalább öten visszalépnek.

Borítókép: Marozsán Fábián és Fucsovics Márton idén több fontos tornán egymás oldalán párosozhat (Fotó: MTSZ/Csengeri Zsanna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.