Az MU megszabadul kiutált sztárjától, de megfizeti az árát

Jadon Sancho a Manchester Unitednél eltöltött időszaka korántsem sikertörténet. Hamarosan elválhatnak egymástól a futballista és a klub útjai, ám nem véglegesen. Ráadásul az angol szélső a Borussia Dortmundhoz való visszatérése után az MU továbbra is állja Sancho fizetésének egy részét.

2024. 01. 10. 17:29
Jadon Sancho
Jadon Sancho of Manchester United celebrates after scoring during the friendly football match between Manchester United and Arsenal at MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, on July 22, 2023. (Photo by Leonardo Munoz / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jadon Sancho csak egy volt az MU problémái közül az elmúlt időszakban. A csapat az óriási költekezés ellenére sem teljesít az elvárásoknak megfelelően. A Premier League-ben a nyolcadik helyen toporog, a Bajnokok Ligájából pedig az első adandó alkalommal, a csoportkörben kihullott, pedig az sem állítható, hogy a Bayern München, a Köbenhavn és a Galatasaray társaságában halálcsoportot alkottak volna. A Manchester Unitednek mégis csak az utolsó hely jutott, így a PL mellett csak az FA-kupában lesz érdekelt az idény folytatásában.

firo: 22.05.2021, Fuvuball: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 BVB, Borussia Dortmund - Bayer 04 Leverkusen Jadon Sancho
Jadon Sancho hamarosan az MU mezét a Dortmundéra cserélheti (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/augenklick/firo Sportphoto/Ralf Ibing)

Ráadásul a játékosok is halmozzák a botrányokat. Ősszel több nő is azt állította, hogy Antony erőszakoskodott vele, de a brazil játékos már októberben visszatért a csapathoz. Mason Greenwood korábban hasonló vádakkal nézett szembe, emiatt egy teljes idényt kihagyott, majd a visszatérését követően, júniusban kölcsönadta őt a United a Getafének. 

 

Sancho nem találta a közös hangot Ten Haggal

A harmadik „fekete bárány” Jadon Sancho volt, akihez 2021-es leigazolásakor nagy reményeket fűztek a Vörös Ördögök, nem véletlenül utalt át érte 85 millió eurót a klub a Borussia Dortmundnak. Az angol szélső nem váltotta meg a világot első manchesteri idényében, de ennél jóval nagyobb probléma volt, hogy 2023 szeptemberében összerúgta a port az MU vezetőedzőjével. Erik ten Hag azt állította Sanchóról, hogy nem dolgozik elég keményen, ezért maradt ki a csapatból, amire válaszul a futballista tulajdonképpen hazugnak nevezte a mesterét. Innen nem volt visszaút: Sancho augusztustól nem lépett pályára, a társaitól elkülönítve edzett.

Nem meglepő módon a 23 éves játékos elvágyódott Manchesterből, és korábbi sikerei helyszínén, a Borussia Dortmundnál keresett menedéket. Fabrizio Romano transzferguru szerdai bejegyzése szerint már mindenben megállapodott egymással a két klub, és Sancho négymillió euró fejében a BVB kölcsönjátékosa lesz.

Az átmeneti megoldásnak köszönhetően Sancho fellélegezhet, angol sajtóértesülések alapján a United csak félig-meddig jár jól a távozásával. A dortmundi fizetése harmadát ugyanis a jövőben is a Vörös Ördögök állják.

Borítókép: Egy Jadon Sancho kevés jó pillanata közül a Manchester Unitednél (Fotó: AFP/Leonardo Munoz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.