Egykori csapattársa beszélt Michael Schumacher állapotáról

Michael Schumacher állapotáról a 2013-as síbalesete óta nagyon kevés információ látott napvilágot. Most egykori csapattársa, Johnny Herbert osztotta meg a nagyérdeművel, hogy mit tud a Formula–1 hétszeres világbajnokának mindennapjairól.

2024. 01. 10. 14:10
firo: Formula 1, season 1996 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Team Ferrari (1996-2006) Michael Schumacher
firo: Formula 1, season 1996 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Ferrari (1996-2006) Michael Schumacher, Germany, was a Formula 1 driver from 1991 to 2006 and 2010 to 2012, Schumacher was 7, seven times , Formula 1, world champion, German national hero, brought Formula 1 after Germany, one of the largest Germans, 1st season at Ferrari Michael Schumacher, half figure, gesture, facial expressions, disappointment, disappointed, after thoughtful | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/ / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

második, 2012-es visszavonulása után alig egy évig élvezhette a szabadságát, 2013 decemberében ugyanis súlyos síbalesetet szenvedett, és többé nem térhetett vissza korábbi életéhez. A hétszeres világbajnok azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, az állapotáról vajmi keveset tudni, mivel a családja óvja őt a kíváncsi szemek elől.

Mika Häkkinen (balra), Michael Schumacher (középen) és Johnny Herbert az 1995-ös Japán Nagydíj eredményhirdetésén
Mika Häkkinen (balra), Michael Schumacher (középen) és Johnny Herbert az 1995-ös Japán Nagydíj eredményhirdetésén. Fotó: AFP/Kazuhiro Nogi

Elvétve azért megjelenik néhány információmorzsa a médiában, elsősorban a Formula–1 korábbi főszereplői, egykori csapatfőnökök és pilóták nyilatkoznak a témában. Most például Johnny Herbert tett így, aki 1995-ben a Benettonnál Schumacher csapattársa volt. – Olykor-olykor hallok róla egy s mást, de csak másodkézből. Az F1 berkein belül azt beszélik, hogy Michael leül az asztalhoz vacsorázni, de nem tudom, hogy tényleg így van-e. Csak a sorok között próbálok olvasni – fedte fel a brit expilóta.

 

Herbert szerint Schumacher állapota alig javulhatott

Herbert hozzátette, Schumacher családja úgy jár el, mint annak idején a családfő. – Érthető módon nem hallottunk róla sok mindent. Ez már versenyzőként is jellemző volt Michaelre, mindig óvta a magánéletét. De azt hiszem, hogy az elmúlt években nem úgy alakult a sorsa, ahogyan azt mi, akik ismertük, illetve a szurkolók világszerte szerették volna. Mindannyian azt szeretnénk hallani, hogy jó irányba haladnak a dolgai. 

De mivel nem osztanak meg semmi információt róla, azt feltételezhetjük, hogy jelen pillanatban nincs esélye a felépülésre. Az én véleményem az – de hangsúlyozom, hogy ezt csak én gondolom így, a családjától nem hallottam semmit erről –, hogy sajnos valószínűleg olyan állapotban van, mint közvetlenül a baleset után. Feltételezem, hogy a család arra vár, hogy a tudomány előálljon valamivel, ami visszahozná közénk a régi Michaelt 

fogalmazott Herbert.

 

Borítókép: Michael Schumacher 1996-ban (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/augenklick/firo Sportphoto)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.