Nagy verést kapott a Debrecen a 2021-es BL-döntőstől

Brestben folytatta szereplését a téli szünet után a Bajnokok Ligája-újonc DVSC-Schaeffler. A 2021-es Bajnokok Ligája-döntős ellen csak tíz percig játszott jól, a Brest a szünet után 7-1-es sorozattal eldöntötte, végül 38-28-ra nyerte meg a meccset. A Brest az ötödik, a Loki a hatodik helyen kezdi a jövő heti újabb fordulót.

2024. 01. 06. 19:33
20231028_DVSC Schaeffler-Brest Bretagne_MP_HBN-5
20231028 Debrecen Kézilabda EHF Nők Női Kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör 6. forduló kézilabda mérkőzés DVSC Schaeffler Brest Bretagne (francia) Fotó: Molnár Péter MP Hajdú Bihari Napló HBN A képen: Vámos Petra (38) Fotó: Hajdú Bihari Napló/Molnár Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-es BL-döntős Brest otthonában játszotta első idei Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését a DVSC-Schaeffler női kézilabdacsapata. A kilencedik forduló előtt a BL-újonc Lokinak volt az egyik leggyengébb idegenbeli mérlege a mezőnyben, és a Debrecen kapusteljesítménye, 21,7 százalék a legalacsonyabb a csoportkörben.

20231028_DVSC Schaeffler-Brest Bretagne_MP_HBN-2
Tavaly ősszel hét góllal nyert hazai pályán a Hámori Konszuélával (középen) felálló Debrecen        Fotó: Hajdú-bihari Napló/Molnár Péter

A Brest otthonában kifejezetten jól kezdett, az első 9 percben ötletesen támadott a DVSC, 5-4-nél azonban leblokkolt támadásban. Ekkor vette át a vezetést a sérült montenegrói átlövője, Djurdjina Jaukovics nélkül felálló francia csapat. 

Vámos Petra gyors egyéni akciókból Hámori Konszuéla bátor betöréseivel tartotta magát meccsben a Loki, de a védekezése nagyon szellős volt, a nyáron a Ferencvároshoz igazoló orosz Maszlova átlövéseit nem érezte Gabriel, a DVSC francia kapusa: összesen három labdát védett az első félidőben. 19-14 volt a félidei állás, az addigi legnagyobb különbség.

 

Összeomlás a folytatásban

A szünet után összeomlott a Loki: az első nyolc percben egy gólra volt képes, 7-1-es sorozattal alakított ki megalázó, tízgólos különbséget. Maszlova, Foppa és Barbosa hárman annyi gólnál járt ekkor, mint a DVSC. 

A félidei kapuscsere, a Gabriel helyett beszálló Bartulovics ugyan nem védett rosszul, a legkevésbé sem rajta múlt a DVSC felzárkózása. Szilágyi Zoltán időkéréssel próbált életet lehelni a csapatába, de ez csak arra volt elég, hogy időnként sikerült tíz gól alá faragni a különbséget. A vége 38-28  lett. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Brest Bretagne–DVSC Schaeffler 38-28 (19-14).

A Brest az ötödik, a DVSC a hatodik helyen várja a jövő heti újabb fordulót.

Borítókép: Most nem volt olyan látványos a DVSC támadójátéka, mint tavaly ősszel (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Molnár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.