Harminc percig tartott a győri edző születésnapi ünnepsége

Briliáns első félidei játékával már a szünet előtt megágyazott a nagy gólkülönbségű győzelmének a Győri Audi ETO a Sävehof ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A 19-7-es első félidei produkcióra büszke lehetett az 52. születésnapját tegnap ünneplő győri edző, Ulrik Kirkely. A folytatásban voltak szépséghibák, de mindez kényelmesen belefért, mert a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A Győr továbbra is hibátlan a BL csoportkörében.

2024. 01. 06. 17:33
KIRKELY, Ulrik
Gyõr, 2024. január 6. Ulrik Kirkely, a gyõri csapat edzõje a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - IK Savehof mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2024. január 6-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezen lehetett komolyan venni az ellenfelet, és erről legkevésbé sem az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO tehetett. A svéd Sävehof ugyanis igazolta a hírét, igen visszafogott produkcióval rukkolt elő az Audi Arénában. Az ETO viszont önfeledt játékkal szolgálta ki a közönségét, az 52. születésnapját tegnap ünneplő edzőt, Ulrik Kirkelyt látványos győzelemmel köszöntötte fel a csapata. 

Silje Solberg járt az élen a köszöntésben, a szezon végén távozó norvég kapus 20-ból 13 lövést védett, Stine Oftedal játékszervezői képessége és virtuóz megoldásai élményszámba mentek, mindeközben a szezon eddigi nyolc mérkőzését elveszítő svéd kiscsapat 28 százalékos hatékonysággal lőtt kapura.

DUIJNDAM, Rinka
Ulrik Kirkelyt győzelemmel köszöntötte fel a csapata    Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 Nem volt a véletlen műve, hogy már az első félidőben tízet számolt ellenfelére a ETO-tábor, a 26. percben Bruna de Paula alakította ki a tízgólos különbséget. Nem sokkal később a beálló Linn Blohm a szélről szerzett gólt. A 19-7-es eredmény hűen tükrözte a látottakat. Nem volt egy súlycsoportban a BL-szezonban még százszázalékos Győr és a pont nélkül álló ellenfele.

Hullámzó játék a folytatásban

A második félidőben Kirkely kedvére folytatta tovább a kísérletezgetést, érkezett a dél-koreai jobbátlövő, Rju, a kapuban a holland Rinka Duijndam folytatta Solberg helyett. Hasonló mederben zajlott a meccs, mint a szünet előtt.  Duijndam „számai” elmaradtak Solberghez képest, de ez is kényelmesen belefért. Nyolc és fél perc alatt hét gólt szerzett a Sävehof, pontosan annyit, amennyit az első félidőben. Több technikai hiba tördelte olykor az ETO játékát, és a védekezés feszessége is jelentősen alábbhagyott a szünet előtti szinthez képest. Kirkely tovább forgatta a csapatát, a fiatal Farkas Júlia góllal jelentkezett.

BRATTSET, Kari
Kari Brattset (zöldben) a védekezésben is hasznos volt   Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A hajrára teljesen szétesett a Sävehof játéka, megint kinyílt az olló a két csapat között. A vége 39-20 lett. A Győr továbbra is hibátlan a BL-csoportkörben, a magyar válogatott játékosai közül Szöllősi-Schatzl Nadine  3, 4 gólt szerzett. A legeredményesebb győri játékos, a világbajnok norvég átlövő, Veronica Kristiansen 6 gólt ért el.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Győri Audi ETO–Sävehof  39-20 (19-7).

Borítókép: Ulrik Kirkely (Fotó: MTI/Krizsán Csaba) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.