Győri Audi ETO: magyar válogatott játékos is távozik a klubtól

Alaposan átalakul az ötszörös BL-győztes női kézilabdacsapat, a Győri Audi ETO KC kerete a 2024/25-ös szezonra. Három játékos, köztük egy magyar válogatott szélső is távozik, ugyanakkor a jobbátlövő poszton továbbra is a dél-koreai Ryu Eun Hee szerepel az ETO-ban.

2024. 01. 05. 12:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Formálódik a Győri Audi ETO kerete, a következő szezonra már bejelentett érkezők, a norvég Kristine Breistöl és a holland Dione Housheer után a távozók névsorát is bejelentette az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, a BL-csoportkörében még százszázalékos kézilabdaklub. Elhagyja Győrt a magyar válogatott balszélsője, Szöllősi-Schatzl Nadine, Rinka Duijndam, és nem lesz kerettag a szezon végén visszavonuló Ywette Broch sem.

Schatzl Nadine    (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila) 

A magyar válogatott szélsője, a tavalyi vb-n is alapember Szöllősi-Schatzl Nadine távozásával csökken a magyar jelenlét Győrben. Erről így ír a győri a honlap: – Biztossá vált, hogy a szezon végén Szöllősi-Schatzl Nadine is elhagyja klubunkat. A szélső lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klubvezetés, aki így távozik nyáron csapatunkból.

A klub vezetése és a vezetőedző korábban már tájékoztatott a szezon során a döntésről, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésem. Elfogadtam a döntésüket. A szezon végéig minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért, hogy minden célunkat elérjük

 – mondta Szöllősi-Schatzl Nadine. 

A kapus és a beálló távozik, a jobbátlövő marad

A légiósok közül a dán Sandra Toft mögött epizódszerepet kapott holland Rinka Duijndam is távozik, hiszen jövőre az ETO két kapussal, a már említett Toft mellett a francia Hatadou Sakóval oldja meg a posztot. Szintén távozik, pontosabban a pályafutása befejezése mellett döntött a holland Ywette Broch. Maga az érintett nem is gondolta volna néhány éve, hogy Győrből fog visszavonulni. – Örülök, hogy itt szerepelhetek, és minden nap úgy kelek fel, hogy igazán nagy dolgot kell alkotnunk a lányokkal. Búcsúzkodni még nem akarok, hiszen messze a szezon vége, és egy csodálatos utazás vár még ránk – mondta Yvette Broch.

A jelenlegi keret tagjai közül a dél-koreai jobbátlövő, Ryu Eun Hee biztosan marad, ő lesz a 2024-25-ös szezonban a csapat egyik jobbátlövője. Endrődi Péter ügyvezető így indokolt.  

– Eun Hee kivételes játékos, hihetetlen magas a játékitelligenciája, védekezése kiemelkedő, és nagyon erős vezetői karaktere is van. Óriási tisztelet övezi a csapaton belül, ami köszönhető alázatos, szorgalmas edzésmunkájának is. A jobbátlövők nemzetközileg a kapusok után a legkeresettebb játékosok, és nagyon szűk a merítési lehetőség. Hiszünk abban, hogy Eun Hee rutinja és tapasztalata segíteni fogja Dione Housheer beilleszkedését, akivel remek párost alkotnak majd 

– nyilatkozta Endrődi Péter.

A Győri Audi ETO kerete a honlap tájékoztatása szerint majdnem teljes a következő szezonra.

Borítókép: Schatzl Nadine (Fotó: Nemzeti Sport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.