A visszatérő szélső nem bánja, hogy már nem ő a csapatkapitány

Schatzl Nadine tavaly ősszel kimaradt az Európa-bajnokságra utazó női kézilabda-válogatott keretéből. A győri szélső azóta kiemelkedő formában játszott a klubjában, ennek is köszönhette, hogy újra ott lehet a tapasztalt játékosokkal kiegészült keretben a németek elleni pénteki évnyitó mérkőzésen. Schatzl már nem csapatkapitány, de ez nem is aggasztja.

Szilágyi
2023. 02. 28. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tavalyi Eb-keretből kimaradt, most itt van a válogatottnál. Milyen a kapcsolata Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánnyal?
– Nem rossz a kapcsolatunk, hozzáteszem, soha nem volt az. Tavaly ez a döntés született, aztán minden ment tovább. Ő tovább dolgozott a kerettel, és természetesen én követtem a lányok szereplését az Eb-n.

– Csapatkapitány volt, az is marad?
– Nem, Bíró Blanka és Czirjenics-Kovacsics Anikó is itt van a keretben, most újra övék a vezérszerep. Ez így van jól.

– Pénteken, Németországban kezdi az évet a válogatott. A legutóbbi élmény, a hazai 20-31 sokkoló volt. Erre még emlékszik? Ha igen, akkor ez törölhető a rövid távú memóriából?
– Mivel hétről hétre folyamatosan jöttek a meccsek, nem volt időnk ezzel foglalkozni. Az élsport arra is megtanít, hogy nem szabad rágódnunk a már megtörtént dolgokon. Természetesen ki kell elemeznünk a hibákat, és nyilván arra kell összpontosítanunk, hogy mi az a taktikai elem, ami adott esetben jobban sikerült egy-egy ellenféllel szemben. De előre kell néznünk, új meccs vár ránk, bízom benne, hogy a pénteki mérkőzés is gyökeresen eltér a tavalyi, itthoni vereségtől.

– Győrben kiemelkedően játszott az őszi szezon második felében, a szövetségi kapitány szerint ez részben annak is köszönhető, hogy sokkal többször jut el a labda a szélsőkhöz. Nyilván más az alapjáték Győrben és a válogatottban, de a forma lehet állandó?
– Én nagyon szeretném tartani, sőt, ha lehetőségem van rá, még túl is szárnyalnám a klubomban mutatott formámat.

– Három tapasztalt játékossal lett gazdagabb a válogatott: a sérülése után Bíró Blanka, Szöllősi-Zácsik Szandra és Czirjenics-Kovacsics Anikó is visszatért. Ez nyugalmat adhat a többieknek?
– Persze, mindenféleképpen szükségünk van az ő rutinjukra, az ő távollétükben elég fiatal a csapat átlegéletkora. Én örülök, hogy visszatértek a régi-új arcok, Kovacsics is sokat kihagyott, Bíró is. Mindkettőn látom, hogy már alig várták, hogy visszatérjenek. Szöllősi-Zácsik is segítségére lesz a csapatnak.   

Borítókép: Schatzl tárt karokkal várja vissza a rutint a válogatottba (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.