Golovin váratlant húzott a kudarc után – meglepetések az Eb-keretben

Kevesebb mint egy nappal a Németország ellen elszenvedett 31-20-as vereség után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette a pénteken kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságra utazó válogatott keretet. Meglepetésre kimaradt a két győri szélső, Schatzl Nadine és Faluvégi Dorottya, a hármas védő poszton szereplő debreceni Planéta Szimonetta sem utazik a szlovéniai kontinenstornára.

2022. 11. 01. 14:56
schatzl nadine Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Golovin Vlagyimir levonta a következtetéseket a németek elleni súlyos kudarc után, a 31-20-as vereséggel végződő utolsó felkészülési mérkőzés másnapján megnevezte azt a 18 játékost, aki tagja a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra nevezett női kézilabda-válogatott keretének. A szűkített névsor alapján a kapitány elsősorban a szélsők teljesítményével nem volt elégedett a németek, illetve korábban a románok elleni meccsen. A Bajnokok Ligája-döntős Győri Audi ETO két játékosa, a jobb és a bal szélen bevethető Faluvégi Dorottya és Schatzl Nadine kimaradása meglepetés. A jobbszélső poszton a németek ellen bemutatkozott debreceni Töpfner Alexandra szorította ki a keretből a junior világbajnok Faluvégit. A bal oldalon Schatzl helyett a bő keretbe Fodor Csenge sérülése miatt bekerült Korsós Dorina kaphat majd lehetőséget az Európa-bajnokságon. 

Planéta Szimonetta védő munkája – a keret valamennyi tagjának produkciójához hasonlóan – hagyott némi kívánni valót maga után a legutóbbi két mérkőzésen, ezért az eddig a legstabilabb bástyának tűnő hármas védő, a 198 centiméter magas debreceni játékos kimaradt a Ljubljanába utazó keretből. 

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a kézilabda-szövetség hivatalos honlapján indokolta meg a döntését. – A felkészülés során mutatott edzés-, illetve mérkőzésteljesítmények alapján alakult ki a szűkített keret. Több irányító, illetve irányítóposzton is bevethető játékos van a keretben, mivel a játék szervezésében több variációs lehetőségre lesz szükségünk – fogalmazott a kapitány. Golovin válogatási szempontja arra utal, hogy a felkészülési mérkőzésen már alkalmazott több taktikai formációt, többek között a nyitott védekezés elleni, valamint a két beállós játékot élesben, az Eb-n is szeretné megmutatni a csapatával.

A válogatott szerdán utazik az Európa-bajnokság helyszínére, Ljubljanába, ahol pénteken Svájc, vasárnap Horvátország, jövő kedden Norvégia ellen játssza a csoportmérkőzéseit. A csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol a Dánia, Svédország, Szerbia, Szlovénia négyesből három csapat ellen folytathatja a szereplését az Eb-n.

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbszélsők: (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (DVSC)
Beállók: Bordás Réka (DVSC), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC), Kácsor Gréta (DVSC)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (FTC)

Borítókép: A korábbi alapember Schatzl Nadine is kikerült a keretből (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.