Lekics Michael Jordan módjára mentette meg a Fradit

Az első félidő közepén négy góllal vezetett, a szünetre egygólos hátrányba került, végül 28-28-as döntetlent ért el a Ferencváros a dán Ikast ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája idei első fordulójában.

2024. 01. 07. 15:35
LEKIC, Andrea
Érd, 2023. október 28. A ferencvárosi Andrea Lekic (b) a kézilabda nõi Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Ikast HB mérkõzésen azÉrd Arénában2023. október 28-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétközi, Alba Fehérvár elleni bajnoki kisebb betegség miatt pihentetett Angela Malestein, Böde-Bíró Blanka, Bordás Réka és Tomori Zsuzsanna közöl a holland szélső, Malestein és a kapus, Böde-Bíró Blanka végül elutazott a Ferencvárossal az év első Bajnokok Ligája csoportmérkőzésére.

BÖLK, Emily
Bölk és a Fradi is bátran kezdett Dániában      Fotó: Hegedüs Róbert

A dán Ikast a harmadik, a Fradi a hatodik helyen várta az év első BL-fordulóját. Remekül kezdett a magyar ezüstérmes, úgy tűnt, hogy a hazai 37-36-os bravúr után idegenben is meglepi az Ikastot. 

Az első negyedóra végén 9-6-ra vezetett, különösen támadásban volt hatékony a Ferencváros. Több hangszeren játszott Alan Heine csapata: Lekics okosan irányított, Dragana Cvijics rutinosan kiharcolt 1-2 két perces kiállítást, Márton Gréta kihasználta a helyzeteit, és Bölk is pontosan lőtt, Janurik pedig remekül védett.

Lekics álompassza:


Bő negyedóra után Lekics, Cvijics, Márton, Bölk és Klujber is két góllal állt. Nőtt a különbség, 12-8. Innen lett 13-12, beszállt Simon Petra Bölk helyére, és az ifi Eb-győztes rögtön góllal nyitott.

Mivel az Ikast belső emberei nem kapták el a fonalat, a labdát leforgatták a szélsőhöz, Hougaard nem rontott, a dán csapat 15 gólnál érte utol a Ferencvárost, ekkor kért időt Heine.

5-4 után vette vissza a vezetést az Ikast. Bölk egyenlített a félidő utolsó percében, de Lindqwist gólja volt a félidő utolsó pillanata. Lehetett volna ugyanez Bölké, de a német balátlövő hatalmas kapufát lőtt. 17-16-os dán előnnyel mentek szünetre a csapatok.

 

A második félidőben

Klujber gyorsan kiegyenlített, de utána minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben abbamaradt. Támadásban megtorpant a Fradi, de a Janurik helyére beszállt Böde-Bíró remekül érezte a dán lövéseket, ezért nem nőtt a Ferencváros hátránya. Az egyenlítésre szinte mindig megvolt az esély, de az említett pontatlanságok miatt ez nem jött össze. 

Pedig nem kellett volna csoda a Fradi egyenlítéséhez, a vb gólkirálynője, Marketá Jerábková szinte mindent elrontott, le is hívta az edzője a pályáról. 

Nagyot esett a színvonal. Végól Böde-Bíró újabb bravúrja után valahogy összejött az egyenlítés, Márton Gréta futott be középre a beálló helyére, és onnan szerezte meg a Fradi 20. gólját.

 

Bő negyedórával a vége előtt a Ferencváros a vezetésért támadhatott a hullámvölgybe került dánok ellen, de Bölk lövését lesáncolták. A másik oldalon a norvég Ingvild Bakkerud nem hibázott, nem engedte ki a kezéből a vezetést az Ikast. Majd újra Bakkerud lőtt egy bombát Böde-Bíró kapujába. A hajrára megint rengeteget hibázott a Ferencváros, hét perccel a vége előtt már három góllal vezetett az ellenfél, és innen már úgy tűnt, nincs visszaút. Lekics azonban másképp gondolta, a szerb irányító vezetésével a Fradi visszajött mínusz egyre.

Az 57. percben a meccs első ferencvárosi hétméteresét Lekics kihagyta, majd Cvijics lövését is védte Pedersen, majd Friis növelte kettőre a dán előnyt. Lekics emberelőnyből szépített. Majd másodpercekkel a vége előtt ő egyenlített ki emberelőnyben, az időkérés során bemondta a figurát, és végre is hajtotta a meccs emberének választott szerb klasszis. 

28-28 lett a vége. A Fradi nagyot küzdött a végén, de ha kicsit jobban koncentrál, meg is nyerhette volna az idei első BL-meccsét.

 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Ikast–FTC-Rail Cargo Hungaria 28-28 (16-15).

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Az FTC az ötödik, az Ikast a harmadik helyről várja a folytatást.

Borítókép: Andrea Lekics volt a Fradi legjobbja  (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.