Huszonhét gólt lőtt, negyeddöntős a válogatott

A papírformát érvényesítve simán, 27-4-re legyőzte hétfőn a cseheket a női vízilabda-válogatott, ezzel bejutott az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság negyeddöntőjébe.

2024. 01. 08. 21:36
Faragó Kamilla női vízilabda
2024 European Water Polo Championship Faragó Kamilla női vízilabda Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel csak a csoportjuk harmadik helyén végeztek, pihenés helyett zsinórban a negyedik napon is vízbe kellett ugraniuk női vízilabdázóinknak. Ugyanakkor a csehek elleni mérkőzés többé-kevésbé gyakorlásnak is tekinthető, hiszen a szlávok közel sincsenek egy súlycsoportban a magyar lányokkal.

Ez azonnal megmutatkozott a medencében, a mieink pillanatok alatt elhúztak négy góllal. Erre még kettővel válaszoltak a csehek, de többre nem futotta nekik az első negyedben, amely 7-2-es magyar győzelemmel zárult. A folytatás is hasonlóan alakult, minden magyar játékos betalált legalább egyszer, a második félidőben pedig a csehek egy gólt sem dobtak. 

A 27-4-es magyar diadallal véget ért hétfői mérkőzés keretéből és Kurucz-Gurisatti Gréta maradt ki. Utóbbi vasárnap, az utolsó csoportmeccsen sérült meg, a szemébe kapott egy horvát játékos. Mihók Attila szövetségi kapitány elmondása szerint Kurucz-Gurisatti kedden sem lesz bevethető, az Európa-bajnokság későbbi szakaszában viszont még van esély a visszatérésre.

A válogatott egyik kiválósága így fontos meccsről marad le, hiszen kedden 20.30-kor az párizsi kvótával még szintén nem rendelkező olaszok elleni negyeddöntő következik. 

Női Európa-bajnokság, a negyeddöntőbe jutásért:
Magyarország–Csehország 27-4 (7-2, 6-2, 8-0, 6-0)
A magyar csapat gólszerzői: Parkes, Faragó, Szilágyi 4-4, Leimeter, Mahieu 3-3, Vályi, Kuna, Rybanská 2-2, Szabó, Garda, Tiba 1-1

Borítókép: Faragó Kamilla megszórta a cseheket (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.