Ott laknak Szoboszlaiék az Eb idején, ahol a Liverpool világbajnoka született

Bejelentette a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy hol laknak majd Szoboszlai Dominikék a németországi Európa-bajnokság idején. Mint kiderült, Marco Rossi csapata a nyugat-bajorországi Weiler im Allgäuban rendezi be a főhadiszállását. A mesebeli környezetben elhelyezkedő település szülötte Karl-Heinz Riedle, a Liverpool egykori világbajnok csatára.

2024. 01. 12. 14:59
MARTINELLI, Gabriel; SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. december 23. Szoboszlai Dominik (j), a Liverpool, és Gabriel Martinelli, az Arsenal játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában játszott Liverpool FC-Arsenal FC mérkõzésén Liverpoolban 2023. december 23-án. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ közlése szerint a válogatott Európa-bajnokság idején kialakított otthonát az európai szövetség, az UEFA ajánlására választotta a vezette szakmai stáb. Első ránézésre Weiler im Allgäu távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha repülővel ingázna a csapat, belekalkulálva a reptéri procedúra idejét is.

Mesebeli bajor település lesz Szoboszlai Dominikék otthona az Eb idején. Fotó: MLSZ

Mint ismert, a magyar válogatott az Eb A csoportjában szerepel, amelyben az első meccsét Kölnben Svájc ellen vívja június 15-én, a másodikat és a harmadikat pedig a már említett Stuttgartban a házigazda Németország (június 19.), majd Skócia ellen (június 23.).

Weiler im Allgäu a Google tervezője szerint mintegy 200 kilométerre van Stuttgarttól, az első mérkőzés helyszínére, Kölnbe azonban – bár erre a közlemény nem tér ki – repülhet majd Marco Rossi csapata, hiszen az már hatórás autóút lenne (útvonaltól függően 560–590 kilométer).

A Liverpool egykori sztárja ott született

A válogatott németországi főhadiszállásának híres szülötte a Wikipédia-oldala szerint Karl-Heinz Riedle, aki tagja volt az 1990-ben világbajnok német csapatnak, majd 1997-ben Bajnokok Ligáját nyert a Dortmund színeiben, ahonnan még abban az évben a Liverpool csapatába igazolt. Az Év sportolójának nemrég megválasztott jelenlegi klubját Riedle 1999-ig erősítette.

Az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik egyik Liverpooli elődje ott született, ahová a válogatott költözik az Eb idejére (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.