A tél nagy kérdése: Marco Rossi visz-e harmadosztályú játékost az Eb-re?

Tavaly nyár óta Callum Styles az angol harmadosztályban futballozik a Barnsley színeiben, és ennek ellenére alapembernek mondható Marco Rossi válogatottjában. Ha az a kérdés, hogy be lehet-e kerülni harmadosztályú játékosként az Európa-bajnoki keretbe, akkor Styles esetében minden bizonnyal igen a válasz. De valószínűleg Rossi is örülne neki, ha a tavasszal erősebb ligában szerepelne a középpályás. Ennek ára van, és már azt is tudni, hogy mennyi.

2024. 01. 12. 13:19
STYLES, Callum
Szófia, 2023. november 16. Callum Styles, a magyar csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkõzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Angliában született Callum Styles a magyar nagymamája származása révén mutatkozhatott be a válogatottban még 2022 márciusában, s azóta ha éppen nem volt sérült, rendszeresen számított a játékára. Eleinte Styles az angol másodosztályból került be a nemzeti csapatba, amiben semmi meglepő nem volt, hiszen a Championship nemzetközi szinten is elismert bajnokság, korábban sok meghatározó magyar válogatott játékos szerepelt ott, elég csak Gera Zoltán nevét említeni.

STYLES, Callum; CSOCSEV, Ivajlo
Callum Styles harmadosztályú játékosként sem repül Marco Rossi válogatottjából. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az angol harmadosztály, a League One azonban már más kategória. Bármely ország harmadik vonalából ritkán hívnak be bárkit a válogatottba, Styles azonban annak ellenére is élvezte Rossi bizalmát az ősszel, hogy vissza kellett térnie a harmadosztályú Barnsley-hoz, miután az előző idényt az angol másodosztályban töltötte a Millwall színeiben.

Marco Rossi bizalma töretlen maradt

A harmadosztályú Styles persze nem harmadrangú játékos, így gondolja ezt maga Rossi mester is, aki az ősszel abszolút alapemberként számolt a 23 éves középpályással. Styles szeptember óta mind a hat válogatott meccsen játszott, ebből ötön ráadásul a kezdőcsapat tagja volt. Ha a tavasszal is marad a Barnsley-ban, Rossi valószínűleg akkor is elviszi magával az Európa-bajnokságra.

Mennyi az ára Callum Styles klubváltásának?

Addigra azonban Styles már nem biztos, hogy harmadosztályú játékos lesz, a téli átigazolási időszakban újra téma a klubváltása. Az elmúlt napokban két angol másodosztályú klub, a West Bromwich Albion és a Birmingham is érdeklődött Styles iránt, akinek 2025-ig szól a szerződése jelenlegi csapatával. A The Yorkshire Post szerint van egy kivásárlási záradék a szerződésében, amit ha valaki kifizet, a Barnsley köteles elengedni őt. Ez a cikk alapján kétmillió font, azaz napi árfolyamon 882,5 millió forint.

Ennyi az ára annak, hogy ne legyen harmadosztályú futballista a magyar válogatottban az Eb-n. Kérdés, kifizeti-e valaki.

Borítókép: Callum Styles klubváltása a magyar válogatott miatt is fontos téma (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.