Már harmadosztályú játékosa is van Marco Rossi válogatottjának

Végigjátszotta a magyar válogatott Callum Styles angol klubja, a Barnsley idénybeli első meccsét, amelyen történelmi, 7-0-s győzelmet aratott a Port Vale ellen. A mérkőzést a League One első fordulójában rendezték, tehát mostantól harmadosztályú játékosa is van Marco Rossi magyar válogatott keretének.

Magyar Nemzet
2023. 08. 05. 19:43
ROSSI, Marco
Podgorica, 2023. június 17. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Callum Styles történelmi győzelem résztvevője volt, a statisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint a szigetországi futball történetében, nyitófordulóban az 1962–1963-as idény óta nem volt példa ilyen nagy különbségű győzelemre, akkor a Wolverhampton 8-1-re ütötte ki a Manchester Cityt. Valószínűleg a mostani 7-0 sem tölti el teljes elégedettséggel a magyar válogatott 23 éves középpályását, egyik stabil kerettagját a nemzeti csapatban, hiszen 2019 óta először lépett pályára az angol harmadosztályban.

Callum Styles a válogatott fontos tagja. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Styles az előző idényben a Millwall színeiben szerepelt kölcsönben, amellyel még a Premier League-be való feljutásért volt harcban. A nyáron azonban vissza kellett térnie a harmadosztályú Barnsley-hoz, bár egész nyáron ott lógott a levegőben, hogy el tud igazolni. Arról szóltak a hírek, hogy a másodosztályú Watford tárgyalt Styles leigazolásáról, sőt a Fradi is szóba került, ám fejlemény nem volt az ügyben.

A 3,5 millió eurós értékű Styles holtversenyben a második legdrágább játékos a League One mezőnyében, mindössze a Reading védője, Tom Holmes ér nála többet (5 millió). A nagyszülei révén magyar származású Styles tavaly mutatkozott be a magyar válogatottban, amikor Marco Rossi arra figyelt fel, hogy a Championshipben kiemelkedően futballozott. A harmadosztályból nem biztos, hogy meg tudta volna győzni a válogatott olasz szövetségi kapitányát arról, hogy érdemes a meghívóra.

Styles a sérülését leszámítva stabil kerettag volt debütálása óta Rossi válogatottjában, legutóbb júniusban a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőkön is játszott. Furcsa lenne, ha a következő kerethirdetésnél a harmadosztályból kellene behívni őt a nemzeti csapatba, de jelen állás szerint ez nem teljesen elképzelhetetlen.

Borítókép: Marco Rossi akár harmadosztályból hívhat be játékost a válogatottba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.