Ronnie O’Sullivan elleni meccsre vágyik a magyar sznúkeres + videó

Révész Bulcsú révén immár magyar játékos is kopogtat a profi mezőny ajtaján. A tizenhét éves játékos tavaly U18-as Európa-bajnok lett, de nem állna meg itt, a világbajnoki címet és a világelsőséget tűzi ki célnak. Ehhez még tovább kell fejlődnie, de van közelebbi célja is: álomellenfele a sportág legnagyobb klasszisa, a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan.

2024. 01. 12. 12:19
Révész Bulcsú
Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész Bulcsú Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú a 2023/24-es idényben már bemutatkozhatott pontszerző verseny főtábláján is, lépésről lépésre halad céljai felé. A tizenhét éves magyar sznúkerjátékos először a profi mezőnybe kerülne be, idővel pedig annak csúcsára is eljutna, világbajnok és világelső lenne. Révész Bulcsú emellett arra is vágyik, hogy a hétszeres világbajnok legenda, Ronnie O’Sullivan ellen játszhasson. Gálakörülmények között ez már megadatott neki.

Révész Bulcsú Ronnie O’Sullivan snooker sznúker
Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan. Fotó: Magyar Snooker Gála/Oláh Gergely Máté

Lapunkban korábban is írtunk már Révész Bulcsú kibontakozó pályafutásáról. Noha a sznúker itthon egyáltalán nem nevezhető tömegsportágnak, Révész már egészen fiatal korától ezt a sportágat űzi.

– Hétéves voltam, amikor először találkoztam vele, nyolcévesen már elkezdtem rendesen játszani. A biliárddal kezdtem, de hamar áttértem a sznúkkerre, ez a játék érdekelt igazán – idézte fel a kezdeteket stábunknak Révész Bulcsú.

 

Ronnie O’Sullivan az álomellenfél

Révész Bulcsú az alábbi videóban megmutatja a drága felszerelését, a hivatalos versenyöltözetét, és arról is beszélt, ki ellen játszana a legszívesebben.

– Ronnie O’Sullivan, egyértelműen. Akár versenyen, akár gyakorláson, már az nagy dolog, hogy ellene játszhat az ember. Szerencsére volt már rá példa, a tavalyi magyar sznúkergálán.

 

Borítókép: Révész Bulcsú (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.