Ronnie O’Sullivan Budapesten, körbefutja a Margitszigetet

A sznúker legnagyobb sztárja Magyarországra érkezett. Ronnie O’Sullivan az OMV VI. Magyar Snooker Gálára érkezett hazánkba, de futásra is készül Budapesten.

2023. 03. 04. 6:45
Ronnie O’Sullivan
Ronnie O'Sullivan snooker sznúker Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ökölpacsi a névadó szponzor kezét nyújtó képviselőjének. Ronnie O’Sullivan az OMV VI. Magyar Snooker Gála hivatalos sajtótájékoztatóján egyetlen gesztussal igazolja, miért áll igazi különc hírében. A sznúker élő legendája ma és holnap Budapesten lép asztalhoz, ahol a sportág berkein belül közismert zsenialitását is bizonyíthatja.

Mark Allen Ronnie O’Sullivan Ronnie O'Sullivan
Mark Allen és Ronnie O’Sullivan (Fotó: Dömötör Csaba)

– Ő a valaha volt legjobb játékos, amelyik sznúkereseményen ő ott van, mindig nagyobb a felhajtás. Az asztalnál is különleges aura veszi körül – hangsúlyozza az északír Mark Allen, a pillanatnyilag talán a legjobb formában lévő sznúkeres, aki a hétszeres világbajnok O’Sullivan ellenfele lesz a magyarországi gálán.

Allen ezzel rátapint arra az érezhető, de nem kizárólag objektív adatokkal alátámasztható státusra, amit az angol O’Sullivan képvisel, aki sportágán túlmutató sztár.

Ronnie O’Sullivan, a különc zseni

Persze lehet sorolni a rekordjait is: hét világbajnoki címével társrekorder, a legutóbbit tavaly, negyvenhat évesen nyerte, ezzel ő a sznúker-vb történetének legidősebb aranyérmese. Budapesten nagyobb jelentősége lehet, hogy ő lökte a legtöbb maximális, azaz száznegyvenhét pontos bréket is, a gálákon pedig kifejezetten azzal a céllal lép asztalhoz, hogy megörvendeztesse az aktuális közönséget is egy tökéletes frémmel.

A versenyeken nem mindig ilyen mentalitással játszik. Előfordult már, hogy szándékosan lemondott a maximum lehetőségéről, mert kevesellte a különleges teljesítményért járó extra pénzdíjat. O’Sullivan nálunk sem hazudtolja meg önmagát: ha finoman is, de kritikát fogalmaz meg a sportágat irányítókkal szemben.

– Bármi, amivel egy sportág tesz azért, hogy izgalmasabb legyen, és megszólítsa a fiatalokat, pozitívnak tekinthető. A sznúker ezen a téren lemaradásban van a labdarúgással, a ­Formula–1-gyel vagy éppen a golffal szemben – mondja O’Sullivan.

Miközben ő a sznúker első számú arca, a sztár, akinek köszönhetően akkora az érdeklődés, hogy a sznúkergála is három – két szombati és egy vasárnapi – szakaszból áll majd a korábbi években megszokott kettő helyett, a sportággal való viszonya ambivalens. Volt már, hogy teljes idényt kihagyott, a saját gyermekeinek pedig nem is engedi, hogy komolyan sznúkerezzenek.

A gálára természetesen színvonalas játékot és jó show-t ígér Ronnie O’Sullivan, de nemcsak a sznúkerasztalnál fogja jól érezni magát hazánkban.

– Hetente hatvan-hatvanöt kilométert futok, szeretném majd valamelyik korosztályban Nagy-Britanniát is képviselni. A reggeli elindulás persze nehezemre esik, de ha már lendületbe jöttem, akkor nagyon szeretem a futást, és biztosan teljesítem a Margitsziget körüli pályát is – mondja O’Sullivan, aki a futásról talán nagyobb lelkesedéssel beszél, mint a sznúkerről.

Ha kedvére való lesz a szigetkör, az a hazai gála szervezőinek is jól jön majd, ha a jövőben újra Magyarországra akarják csábítani a sznúker különc zsenijét.

Borítókép: Ronnie O’Sullivan (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.