Ismerős szponzor a szerbeknél a Magyarország elleni Eb-meccsen

Fontos, a csoportból való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú meccset játszik vasárnap a magyar férfi-kézilabdaválogatott Szerbia ellen a Németországban zajló Európa-bajnokságon. A mérkőzés egyik érdekessége, hogy az ellenfél mezén ismerős logó tűnik fel, hazánk nagy bankjának, az OTP-nek a leányvállalata ugyanis a szerb szövetség egyik főszponzora.

2024. 01. 14. 9:55
null
Férfi kézilabda Eb - Izland - Szerbia Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van némi pikantériája annak, hogy a szerb válogatott játékosai az egyik legismertebb és legnagyobb magyar vállalat logóját viselik magukon a Magyarország elleni csoportmeccsen az Eb-n. Hogyan lehetséges ez? – tehetik fel sokan a kérdést.

A zentai születésű szerb Uros Borzas mezén is látható az OTP logója. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerbiában eredetileg a helyi Vojvodanska banka támogatta a kézilabda-szövetséget, amely 2017-ben az OTP tulajdonába került, ám a szerb piacon Vojvodanska banka néven működött tovább.

Egészen 2021 májusáig, amikor az OTP közleménye szerint lezárult a másfél éve tartó integrációs folyamat. Ekkor az OTP két szerbiai leánybankja, a Vojvodanska banka és az OTP banka Srbija összeolvadt, és OTP banka Srbija néven egy bankként működött tovább.

Így aztán a magyar bank ismert logója jelenik meg a szerb kézilabda-válogatott mezén az Európa-bajnokságon, többek közt a Magyarország elleni vasárnapi (20.30, tv: M4 Sport) meccsen is.

Az OTP Magyarországon is támogatja a kézilabdát, az egyik legerősebb magyar klubcsapat, a Pick Szeged főszponzora jelenleg.

Borítókép: Az izlandi Einar Thorsteinn Ólafsson (balra) és a szerb Lazar Kukic a férfikézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Izland–Szerbia mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.