Valter Attila megcsípte az utolsó helyet, ezzel be is került a hírekbe

Egy év kihagyás után újra ott lehet a Giro d’Italia mezőnyében Valter Attila. Kerékpáros szakportálok egybehangzó értesülései szerint honfitársunk – aki 2021-ben három napon keresztül viselte az olasz kerékpáros körverseny összetettjében élen állót megillető, legendás rózsaszín trikót – utolsóként került be a Visma–Lease a Bike csapatának nyolcfős keretébe.

2024. 01. 31. 10:26
VALTER Attila
Guardia Sanframondi, 2021. május 16. Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzõje ünnepel a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, Foggia és Guardia Sanframondi közötti, 170 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Guardia Sanframondibab 2021. május 15-én. Valter a 29. helyen ért célba és megõrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzõt illetõ fehér trikót is. MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro Fotó: Luca Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter Attila néhány nappal ezelőtt a közösségi oldalán számolt be arról, hogyan alakul számára az év első fele. Az Egyesült Arab Emírségben kezd az UAE Touron (február 19-25.), Olaszországban indul a Strade Bianche egynaposon (március 2.), majd a Tirreno–Adriatico egyhetesen (március 4–10.), utána pedig Spanyolországban a katalán körversenyen (március 18–24.). Ám kerékpáros szakportálok egybehangzó hét eleji értesülései szerint Valter ott lesz az év első Grand Tourján, a Giro d’Italián is, amelyet idén május 4–26. között rendeznek. A rajt Olaszország északi részén, Venaria Reale településen lesz, a befutó pedig Rómában.

ROGLIC, Primoz; VALTER Attila
és Primoz Roglic a tavalyi Vueltán Fotó: MTI/EPA/Manuel Bruque

Valter Attila utolsóként került be a Visma-Lease a Bike csapatának nyolcfős keretébe, amely így néz ki: Wout van Aert (belga), Olav Kooij (holland), Cian Uijtdebroeks (belga), Wilco Kelderman (holland), Robert Gesink (holland), Edoardo Affini (olasz), Jan Tratnik (szlovén), Valter Attila.

A Giro d’Italiát tavaly a még Jumbo–Visma néven szerepelt istállóból a szlovén Primoz Roglic nyerte meg, de ő már a Bora-hangsrohe versenyzője. Az idei olasz körversenyen a Visma kapitánya az éppen a Borától érkezett, még csak húszéves Uijtdebroeks lesz, aki a tavalyi spanyol körversenyen, a Vueltán az összetettben a nyolcadik helyen végzett, és a sportág nagy ígérete.

Valter Attila a hegyi szakaszokon ott lesz az esélyesek között

Elsőként a Wielerflits holland szaklap kedden arról írt, hogy a Visma Giro-keretébe eredetileg a tavalyi U23-as Girót megnyerő Johannes Staune-Mittet is bekerült volna, de a 22 éves norvég helyett végül Valter Attilának szavaztak bizalmat. A hollandok úgy kalkulálnak, hogy az idei Girón elsősorban szakaszgyőzelmekben reménykedhet: van Aert és Kooij a sík terepen, Tratnik és Affini az átmeneti etapokon és az időfutamokon, Uijtdebroeks, Gesink, Kelderman és Valter pedig a hegyi szakaszokon harcolhat a szakaszgyőzelemért.

A 25 éves Valter Attila eddig négy Grand Tour-versenyen indult, tavaly a Vueltán a 22. helyen végzett, a Giro d’Italián a 2020-ban 27., 2021-ben 14., 2022-ben 35. lett, és az olasz körön minden évben volt egy top 10-es helyezése a szakaszokon. De a „nagy szám” az volt tőle, hogy 2021-ben három napon keresztül viselte az összetettben élen állót megillető, legendás rózsaszín trikót. 

Borítókép: Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzőjeként ünnepel a 104. Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, Foggia és Guardia Sanframondi közötti, 170 kilométeres szakaszának eredményhirdetésén Guardia Sanframondibab 2021. május 15-én. Valter a 29. helyen ért célba és megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót is (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.