A Győr elküldött vezetőedzője törleszthet a rangadón, és jól kitervelte

A labdarúgó NB II 22. fordulójának zárómérkőzésén ma este 20 órakor (tv: M4 Sport) a tabellán második helyezett ETO FC Győr az éllovas Nyíregyháza Spartacus FC csapatát fogadja. A találkozó igazán pikáns a vendégek vezetőedzője, Tímár Krisztián személye miatt, hiszen ő tavaly márciusban a győriek kispadján ült, de menesztették. S az ETO a múlt héten újra edzőt váltott, az NB I-es Diósgyőrtől szintén nem önszántából távozott Kuznyecov Szergej debütál a rangadón.

2024. 02. 26. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az ETO FC Győr tavaly márciusban megvált Tímár Krisztiántól, a csapat a nyolcadik helyen állt a tabellán, a trénernek 28 bajnokin 10 győzelem, 9 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege. Házon belül az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia spanyol trénere, Antonio Munoz váltotta. A győriek jelenleg az NB II-es tabella második helyét foglalják el, de nyolc pont a hátrányuk az éllovas Nyíregyháza Spartacus FC mögött, és a legutóbbi négy meccsükön csak négy pontot szereztek. A Kozármisleny elleni 1-0-s vereséget követően a klubvezetés megköszönte Munoz munkáját, szombaton pedig bejelentette, hogy Kuznyecov Szergej lett az új vezetőedző. Kuzenyecov január 31-én, három nappal a tavaszi rajt előtt távozott az NB I-es Diósgyőr kispadjáról.

Tímár Krisztián június 16-án lett a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője, amely éppen csak, osztályozón maradt benn a másodosztályban. Most viszont szárnyal, éllovas a csapat, 21 mérkőzésen 50 pontot szerzett (15 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség). S a nyírségiek nagyon komolyan veszik a ma esti meccset, már vasárnap reggel elutaztak Gyirmótra, a szakmai stáb délután edzést vezényelt, és ma délelőtt is tréningezett a nyírségi gárda. S azt mondani sem kell, Tímár Krisztián számára ez a mérkőzés nem olyan lesz, mint a többi… 

Borítókép: A nyírségiek Gyirmóton készülnek a rangadóra (Forrás: Facebook/Nyíregyháza Spartacus FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.