Bűnös! Elítélték a Barcelona korábbi labdarúgóját

Ítélet született a zaklatási botrányba keveredett korábbi futballista, Dani Alves ügyében: a Barcelona és a brazil válogatott volt játékosa négy és fél éves büntetést kapott. Az ügyvéd felmentést kért, Dani Alves fellebbezhet.

2024. 02. 22. 10:48
Trial against Dani Alves for alleged sexual assault begins in Barcelona
epaselect epa11128571 Brazilian soccer player Dani Alves sits on the dock during his trial for alleged sexual assault at Barcelona's Court in Barcelona, Spain, 05 February 2024. Alves is accused of sexually assaulting a woman inside a bathroom at a disco in Barcelona in December 2022. EPA/ALBERTO ESTEVEZ / POOL Fotó: ALBERTO ESTEVEZ / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel ezelőtt kezdődött el a brazil futballista, Dani Alves szexuális zaklatási ügyének tárgyalása. A 40 éves exjátékost tavaly januárban tartóztatták le. A spanyol sajtó korábbi beszámolója szerint az ügyészség kilenc év börtönt kért a vádlottra, ezzel szemben a BBC csütörtök délelőtt arról számolt be, hogy a spanyol bíróság bűnösnek találta a korábbi 126-szoros brazil válogatott játékost, akire tettéért négy és fél éves börtönbüntetést szabtak ki. Dani Alves – aki megannyi cím birtokosa, ezáltal a történelem egyik legsikeresebb futballjátékosa – tagadta, hogy 2022. december 31-én, a hajnali órákban szexuálisan bántalmazta volna a nőt. Dani Alves ügyvédje ügyfele felmentését kérte, az elítélt fellebbezhet.

Dani Alves sentenced to 4 and a half years in prison
Ezzel az autóval szállították át a bíróságra Dani Alvest. Fotó: Alejandro Garcia

 

Több mint egy éve fogságban

Mint fentebb is írtuk, a vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe. Azóta a volt védő a börtönben várta, hogy döntsenek a sorsáról. Korábban arról írtunk, hogy a börtön egyik rendszeres látogatója szerint Dani Alvest nem ugyanabban az elbánásban részesítik az intézményben, mint a többi foglyot, mert az ügyét és személyét is fontosként emlegetik, emiatt pedig mindent megtesznek azért, hogy ne legyen konfliktus közte és a többi fogoly között.

 

Kivételesen sikeres labdarúgó volt

Dani Alves szülőföldjén, Brazíliban kezdett el játszani, majd Európába szerződött, ahol több együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott. 2022 júliusa óta a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistájának számít, 43 trófea fűződik a nevéhez. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA-kupát és négyszer az európai szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Borítókép: Dani Alves a bíróságon (Fotó: EPA/Alberto Estevez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.