Jó ideig nem ülhet le a fekázó Mészöly Géza az Újpest kispadjára

Mészöly Géza február elején vette át az Újpest labdarúgóinak az irányítását, ám már az első mérkőzés után vihart kavart egy nyilatkozata, amelyet a DVTK legyőzése után tett. Emiatt az MLSZ fegyelmi bizottsága eljárást indított ellen, amelynek megszületett az ítélete is első fokon: a vezetőedző 1+2 hónap eltiltást kapott a kispadtól.

2024. 02. 29. 13:22
Fotó: Kovács Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészöly Géza nem indított szerencsésen az Újpest kispadján. A korábban 18-szoros válogatott labdarúgó edzőként harmadszor vállalta a lilák csapatának az irányítását. Február 8-án nevezték ki a szerb Nebojsa Vignjevics helyére, első meccse ezúttal idegenben, a DVTK elleni volt, és az Újpest nyerni tudott 2-1-re február 11-én. Indításnak az eredményt tekintve ez nem lett volna rossz, ám a mérkőzést követő sajtótájékoztatón többek között ezt találta mondani:

Mészöly Géza itt még felhőtlenül boldog volt a DVTK legyőzése után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón.

 

Mészöly ellen szigorú az ítélet

Négy nappal később derült ki, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága eljárás lefolytatását rendelte el a vezetőedző ellen. Mészöly Géza a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, sajnálja a történteket, bocsánatot kér, és szeretné minél hamarabb lezárni az ügyet. Vasárnap az Újpest hazai pályán katasztrófális, 5-0-s vereséget szenvedett az ősi rivális Ferencvárostól, majd csütörtökön jött az újabb fekete leves: megszületett a fegyelmi bizottság ítélete. 

A bizottság  egy plusz két hónapra eltiltotta Mészöly Gézát, aki már a csütörtök esti, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott csapata mellett, de az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztve kapta, tehát ha a következő két hónapban kifogásolható cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

Ha Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, az nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb a jövő héten hozhat döntést az ügyben.

Borítókép: Mészöly Géza egy hónapig biztosan csak messziről nézheti a csapatát (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.