Görög dráma a Fradi Konferencia-ligás ellenfelénél, áll a bál az Olympiakosznál

Egy hét múlva, február 15-én a Ferencváros labdarúgócsapata az Olympiakosz otthonában lép pályára a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában a párharc első felvonásán. A görög sztárcsapatnál finoman fogalmazva sem a legnyugodtabbak a kedélyek: a sportigazgató összeveszett a vezetőséggel, ezért távozott, az utódja pedig máris edzőt váltana. A Fradi akár profitálhat is a káoszból.

2024. 02. 08. 8:07
UEFA Europa League - Olympiacos Piraeus vs TSC Backa Topola
epa11030024 Olympiacos’ coach, Carlos Carvalhal during the UEFA Europa League group A, round 6 soccer match between Olympiacos Piraeus and TSC Backa Topola, in Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus, Greece, 14 December 2023. EPA/Georgia Panagopoulou Fotó: Georgia Panagopoulou
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a tervek szerint készül az európai kupatavaszra, Dejan Sztankovics csapata az NB I-ben két győzelemmel kezdte az évet, legutóbb az MTK-t ráadásul Varga Barnabás szenzációs teljesítményével 5-1-re kiütötte. Eközben a Konferencia-ligás ellenfele, az Olympiakosz belső válsággal néz szembe.

UEFA Europa League - SC Freiburg vs Olympiacos Piraeus
Az Olympiakosz játékosai is megérezhetik a klubnál zajló káoszt. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Kezdjük ott, hogy az eredmények elmaradnak a várakozásoktól, a csapat csak a negyedik helyen áll a görög bajnokságban, ami a rekordbajnoktól csalódást keltő helyezés, a legutóbbi fordulóban ráadásul az Olympiakosz fájó 2-0-s vereséget szenvedett a nagy rivális Panathinaikosz ellen.

Emellett komoly változások is zajlanak a klubnál, szúrta ki az Origó. A hét elején távozott a portugál sportigazgató, Pedro Alves, amiért állítólag összeveszett a klub vezetőségével. Darko Kovacsevics érkezett új sportigazgatónak, aki korábban volt a klub játékosa és már sportvezetője is.

Sztankovics volt csapattársa keveri a görög dráma kártyáit

Kovacsevics – aki a Fradit vezető Sztankovics egykori csapattársa volt a válogatottban, a Crvena zvezdában, a Lazióban és az Interben is – sajtóhírek szerint rögvest edzőt váltana, elküldené a portugál Carlos Carvalhalt, aki nyilvánvalóan az előző sportigazgató embere volt. Mindössze egy héttel a Fradi elleni meccs előtt így távozhat a két hónapja kinevezett edző, csupán 11 meccs után az Olympiakosz éléről. 

Kovacsevics korábbi edzőjével, az AZ Alkmaartól januárban kirúgott Pascal Jansennel dolgozna, aki a hírek szerint már Pireuszban van és a vezetőséggel tárgyal.

A görög dráma a Fradi malmára hajthatja a vizet a nyolcaddöntőbe jutásért zajló, jövő héten kezdődő rájátszásban.

Borítókép: Carlos Carvalhal napjai meg vannak számlálva az Olympiakosz kispadján (Fotó: EPA/Georgia Panagopoulou)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.