Hosszú Katinka egykori edzője vizsgálatot kért maga ellen

Pass Ferenc, a Bajai Úszó Klub korábbi edzője, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kért önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 19:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajai Spartacus SC úszó szakosztálya kirúgta Pass Ferencet , egykori edzőjét, amiért egy 15 éves kislánnyal váltott szöveges üzeneteket. A tréner szerint félreértés történt, és a Magyar Úszó Szövetség tagjaként vizsgálatot kért önmaga ellen. A MÚSZ elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt – tudatta szerdai közleményében a hazai sportági szövetség.

– A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban – hangsúlyozta Wladár Sándor. – A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, amelyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is.

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

Borítókép: Pass Ferenc és olimpiai bajnok tanítványa, Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.