Ancelotti: Önöket érdekli Mbappé, nem minket!

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé a napokban közölte a Paris Saint-Germain vezetőségével, hogy az idény végén távozik a klubtól. A következő állomáshelye valószínűsíthetően a Real Madrid lesz, de a királyi gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti egyelőre nem akar ezzel foglalkozni.

2024. 02. 17. 19:26
ANCELOTTI, Carlo
Lipcse, 2024. február 12. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetõedzõje csapatának sajtóértekezletén Lipcsében 2024. február 12-én. A Real Madrid másnap az RB Leipzig ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és a Real Madrid szappanoperája már hosszú évek óta tart, de úgy tűnik, hamarosan az utolsó részéhez érkezhet a történet. Bár a francia támadó 2022-ben már szinte a királyi gárda játékosa volt, de az utolsó pillanatban visszakozott, és további két évre a Paris Saint-Germainhez kötelezte el magát. Úgy tűnik, ezt nem játssza el még egyszer, és közölte a PSG vezetőségével, hogy a zajló idény végeztével elhagyja Párizst. A hírek szerint a Real Madrid már előkészítette a terepet neki, aláírásra vár a szerződés.

UEFA Champions League Round of 16, 1st leg - PSG vs Real Sociedad Mbappé
Kylian Mbappé hamarosan tényleg búcsút inthet Párizsnak Fotó: EPA/Teresa Suarez

 

Még korai Mbappéról beszélni

Legalább nyárig azonban Mbappé továbbra is a PSG mezét viseli, ezért Carlo Ancelotti egyelőre nem akar túl sok szót fecsérelni a világbajnok csatárra. A vasárnapi, Rayo Vallecano elleni mérkőzést (14.00, tv: Spíler 2) felvezető sajtótájékoztatón ennek hangot is adott.

– Természetesen én is hallottam ezeket a pletykákat. Megértem, hogy önöknek ez a nap legfontosabb témája, de nekünk a holnapi meccs az. Jól kell teljesítenünk, én ezen gondolkozom. És persze azon, hogy a szezont sikerekkel fejezzük be – szögezte le a Real Madrid vezetőedzője.

A jelen lévő újságírók nem hagyták annyiban, ezután arról érdeklődtek Ancelottinál, hogy az öltözőben olykor szóba kerül-e Mbappé. Az olasz szakember ismét csak elutasító választ adott:

– A meccsről beszéltünk, videókat néztünk a Rayóról. Tudjuk, hogy ez egy létfontosságú meccs az idényben. Szeretném, ha jól sikerülne az idény második szakasza, trófeákat akarok nyerni, ezért dolgozunk. Szóval sok dolgunk van még a következő idény előtt – tette hozzá Ancelotti. Amikor arról kérdezték, aggódik-e, hogy a pletykák rossz hatással lesznek-e a Real játékosaira, egyértelmű választ adott: – Úgy látják, hogy aggódom? Hogy hatással van rám ez? Egyáltalán nem. Csak azt sajnálom, hogy az összes sajtótájékoztató ilyen lesz a közeljövőben.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.