Milák Kristóf váratlan bejelentést tett, hónapok óta először szólalt meg

Tavaly ősz óta először szólalt meg a nyilvánosságban Milák Kristóf, aki most leszögezte, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó hosszú idő után a múlt héten találkozott először az edzőjével, Virth Balázzsal, akinek az irányítása mellett alig több mint öt hónappal a párizsi olimpia előtt vetette bele magát az igazi felkészülésbe. A már visszavonult Kozma Dominik lapunknak elmondta, hogy Milák akár új utat is kitaposhat a szokatlan felkészüléssel, és most maga az érintett is arra utalt, hogy így kíván sikeres lenni.

2024. 02. 28. 11:27
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2023. április 19. A gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan egy éve húzódik a Milák-ügy, hiszen a 200 pillangón világcsúcstartó úszó legutóbb a tavaly árprilisi ob-n versenyzett, majd elkezdte elhagyni az edzéseket, és a tavaly nyári fukuokai világbajnokságon már nem indult . Ezt követően szeptemberben kezdte volna el a felkészülést az idén nyári olimpiára, akkoriban tette az utolsó nyilatkozatait, miszerint csak és kizárólag Párizsra fókuszál, de aztán újra eltűnt nemcsak a nyilvánosságból, hanem az úszóedzéseket sem látogatta. Miként beszámoltunk róla, a múlt héten találkozott először hosszú idő után az edzőjével, Virth Balázzsal, tehát extrém rövid felkészüléssel mehet az olimpiára.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf készül a párizsi olimpiára. Fotó: MTI/Derencsényi István

Milák most szólalt meg először hónapok óta, amire egy szponzor tudta rávenni annak apropóján, hogy első magyarként csatlakozott a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos fizetéstechnológiai partnere, a Visa csapatához. Mindössze Milák egy rövid megszólalását idézte a közleményből az MTI:

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy első magyarként csatlakozhatok a Team Visa kiváló sportolókból álló csapatához. Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt. A Visa támogatása sokat jelentett számomra az elmúlt hónapokban, hiszen a nehézségek ellenére is mellettem álltak és bíztak bennem. Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket, egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet – mondta Milák Kristóf.

 

Milák még nem késett el semmivel?

A friss idézet nem sok, de több, mint a semmi. A lapunknak múlt héten nagyinterjút adó, vb-bronzérmes Kozma Dominik arról beszélt, hogy Milák akár új utat taposhat ki azzal, hogy radikálisan változtat az előírt felkészülésen, és tekintettel arra, hogy világcsúcstartó, érdemes kivárni a végét, mert még az is lehet, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint azelőtt. Milák friss szavai arra utalnak, hogy hasonlóan gondolkodhat. Az eredménye valóban Párizsban derülhet ki.

Ezzel szemben Virth Balázs tavaly októberben még arról beszélt, hogy tanítványa akkor már fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely az élsporthoz szükséges. A szakember akkor úgy fogalmazott, ahhoz, hogy Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét Miláknak már régen meg kellett volna kezdenie az edzéseket. A férfi 200 pillangó versenyeit július 30–31-én rendezik az olimpián.

Milák tavaly október óta törte meg a csendet, akkor így szólalt meg:

Borítókép: Milák Kristóf újra edz, és újra megszólalt (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.