Nebojsa Vignjevics számára eljött a vég Újpesten, már nem ő a vezetőedző

Menesztették az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Nebojsa Vignjevicset.

2024. 02. 08. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicset a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit” – áll az Újpest honlapján.

A szerb szakember távozása azután vetődött fel a napokban, hogy a fővárosi csapat gyengén szerepel az OTP Bank Ligában és a sajtóban elterjedt, hogy a klub tulajdonosváltás előtt áll. Kedden délután aztán kiderült, hogy a Mol-csoport leányvállalata, a Mol Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben, azaz a belga Roderick Duchatelet, aki 2011 őszétől volt tulajdonos, megválik a klubtól. Vignjevics még ott ült aznap este a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen, és ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.

A Nemzeti Sport arról írt, hogy Mészöly Géza lehet Vignjevics utóda az Újpest kispadján.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics távozott az Újpest éléről (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.