A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Romokban a Hungaroring, mintha bombatalálat érte volna! + videó

Javában zajlanak a felújítási munkálatok a Hungaroringem, ami most úgy néz ki, mintha bombatalálat érte volna. A főépület mögötti paddockot, ahol normál menetrend szerint az F1-es csapatok csillogó motorhome-jai és kamionjai állnak, most teljesen elbontották. A Mandiner járt a helyszínen.

Forrás: Mandiner2024. 02. 08. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen pontosan húszezer köbméter földet mozgattak meg, ötezer köbméter betont vittek el, körülbelül nyolcszáz cölöpöt fúrtak le, és összesen 345 ezer kilogramm betonacélt szállítottak a területére. Viszonyításképpen egyébként utóbbi nagyságrendileg megegyezik egy Boeing 747-es utasszállító repülőgép tömegével. Gőzerővel zajlik tehát a mogyoródi versenypálya felújítása. Első ránézésre most földkupacnak tűnik az egész, az épülő első toronydaru azért azt mutatja, komoly munka folyik a ringen. A tél és a korábbi csapadékos időjárás ellenére is megállás nélkül dolgoztak, dolgoznak Mogyoródon. Szorgoskodnak napközben a munkások, pokoli a tempó, csakúgy, mint az F1-ben, de kell is a sietség, hiszen a júliusi Grand Prix-re mindennek el kell készülnie.

Gyulay Zsolt
Gyulay Zsolt örül, hogy végre elkezdődhetett a Hungaroring rekonstrukciója (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Elkerülhetetlenné vált a Hungaroring felújítása

Az utóbbi évtizedekben kisebb-nagyobb felújítások, javítások, átépítések mindig voltak az 1986-ban átadott Hungaroringen, de mára az idő nagyon meglátszik rajta, elkerülhetetlené vált a teljes körű renoválás. Egyébként máskülönben búcsút is inthettünk volna a futamunknak, 2024 vagy 2025 után „kicsekkoltak” volna bennünket a vb-naptárból. Még tavaly áprilisában született kormánydöntés a Hungaroring fejlesztéséről, ennek is köszönhetően sikerült meghosszabbítani a Magyar Nagydíjat 2032-ig a versenynaptárban.

A munkálatok első ütemében a közművek és az infrastruktúra modernizálását végzik el, hogy megfeleljenek a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) követelményeinek. Ennek részeként teljesen új főbejáratot kap a ring. Az október-novemberre elkészülő épület nem szimpla portaként funkcionál, lesznek benne irodák és kávézó is.

A második szakaszban megújul a tízezer férőhelyes főtribün, a bokszutcában a főépület, valamint épül két gyalogosalagút, az egyik a versenyzők és a sportszakmai személyzet, a másik a vendégek részére.

 

Gyulay Zsolt: A naptárban a miénk volt az egyik legmegviseltebb ring

– Ezek az évek az építkezésekről fognak szólni. Az Formula–1-es versenyek közötti időszakban nagy felfordulás lesz a pályán, de ez nem baj, sőt, erre vártunk évek óta. Ne szépítsük, a naptárban a miénk volt az egyik legmegviseltebb ring. Az idei futam után rögtön nekikezdünk a főépület bontásának. Az előzetes számítások alapján kétszázötvenöt napunk lesz az új felépítésére. A teljes felújításnak el kell készülnie a 2026-os nagydíjra, vagyis éppen az 1986-ban átadott pálya negyvenedik születésnapjára – mondta el Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Mandiner cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Így néz ki most a Hungaroring (Fotó: Hungaroring Sport Zrt.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.