Eldőlt a Magyar Nagydíj sorsa

A 38. Formula–1-es Magyar Nagydíj előtti sajtótájékoztatón szóba kerültek a futam jövőjére vonatkozó tervek is. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója akkor abban reménykedett, hogy a versenyhétvégén fontos bejelentést tehetnek, ami végül szombaton megtörtént.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 15:19
Hungaroring Magyar Nagydíj
Mogyoród, 2023. július 20. A Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszíne a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn arról beszélt, remélhetőleg a Formula–1-es versenyhétvégén pont kerül a hosszú hónapok óta tartó tárgyalássorozat végére, és sikerül meghosszabbítani az eredetileg 2027-ig szóló szerződést. Ez szombaton megtörtént, így a Magyar Nagydíj 2032-ig a versenynaptár része marad, de ehhez az is elengedhetetlen, hogy a Hungaroring ráncfelvarráson essen át. Ez a következő évek során megtörténik.

Magyar Nagydíj
A szurkolók az elkövetkezendő években is kilátogathatnak a Magyar Nagydíjra Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Hatalmas büszkeséget és nagy megtiszteltetést jelent nekünk a szerződéshosszabbítás, amely azt mutatja, hogy a kiélezett versenyben, amely az Formula–1-es nagydíjak rendezéséért folyik, sikert arattunk. Terveink szerint a 2026-os Magyar Nagydíjra teljesen megújul a pálya. Kollégáimmal nyolc éve kezdtünk el dolgozni ennek a nagyszabású fejlesztésnek az előkészítésén, és végtelenül boldog vagyok, hogy siker koronázta a fáradozásainkat – nyilatkozta az aláírást követően Gyulay Zsolt.

– A jogtulajdonos a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os futamig el kell végeznünk a Hungaroring teljes megújítását. Terveink szerint az idei év végére megszületik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye, ezt követően a kormány támogató döntése után 2024 elején lép hatályba a szerződés, és elkezdődhetnek az előkészületi munkálatok – tette hozzá Schmidt Ádám.

Stefano Domenicali is örömmel konstatálta, hogy a Hungaroring a jövőben is a világbajnokság egyik állomása lesz.

– Fantasztikus, hogy a helyszínre visszatérve bejelenhetjük, hogy további öt évvel meghosszabbítottuk a Hungaroringgel kötött szerződésünket. Ez egy rendkívül különleges pálya, közel a csodálatos magyar fővároshoz, Budapesthez, a pilóták és a szurkolók is mindig várják, hogy visszatérjenek ide. Nagyon fontos, hogy a magyar fél elkötelezett a fejlesztésekkel kapcsolatban. Ez olyasmi, amit minden egyes eseményünkön látni szeretnénk, hogy még jobbá tegyük a versenyeinket – jelentette ki a Formula–1 vezérigazgatója.

Borítókép: A Magyar Nagydíj 2032-ig a versenynaptár része marad (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.