Mark Webber: Budapest olyasmit kínál, amit a mi városaink nem + videó

Mark Webber is hazánkba érkezett a 38. Formula–1-es Magyar Nagydíj idejére, és a versenyhétvége előtt egy jótékonysági gálán is részt vett. Az ausztrál expilótának végre volt ideje megismerni Budapestet, és teljesen lenyűgözte őt a magyar főváros.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 14:59
Mark Webber
Mogyoród, 2013. július 25. Mark Webber, a Torro Rosso (Red Bull) csapat pilótája a Magyar Nagydíj elõtt három nappal a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 25-én. MTI Fotó: Marjai János Fotó: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Webber 2002-től 2013 végéig volt a Formula–1-es mezőny tagja, így volt elég alkalma arra, hogy megismerje a Hungaroringet. Kedves emlékei is fűződnek a magyar pályához, mivel kilenc futamgyőzelme egyikét itt ünnepelte, méghozzá 2010-ben nyert hazánkban. A Hír TV kamerái előtt felidézte az ominózus vasárnapot.

Alonso, Fernando; Webber, Mark
Fernando Alonso (jobbra) a Hungaroringen is sok fejfájást okozott Webbernek Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Az egy elég intenzív nap volt, mert a többiektől eltérő stratégiát választottunk. Volt egy korai biztonsági autós szakasz, és bejött az eltérő taktika, különösen Fernando Alonsóval szemben, akit a legfontosabb volt aznap legyőzni. Fernando elképesztően gyors ezen a pályán. Már a juniorkategóriákban is versenyeztem ellene itt, és mindig okozott egy kis fejfájást – emlékezett vissza az egykori pilóta.

 

Mark Webber nemcsak a 38. Magyar Nagydíj miatt látogatott el most hazánkba, hanem egy jótékonysági gálán is részt vett a budai Várban. Mint elmondta, Formula–1-es versenyzőként nem volt rá lehetősége, hogy körbejárja az egyes városokat, ahol megfordult, most viszont már van ideje nézelődni. Így ezt Budapesten is megtette, és azonnal lenyűgözte őt a magyar főváros.

– Mindig szívesen jöttem ide, és a családom is szeretett erre a versenyre járni. Egyedi pálya, a város pedig gyönyörű. Korábban sajnos leginkább csak a pálya és a hotel között jártam, mindig csak a munka miatt voltam itt. Ez most különleges élmény, a Vár káprázatos építmény, ahonnan gyönyörű a kilátás. Tudom, hogy most újították fel, hogy még szebbé tegyék és visszaadják a régi fényét. Ausztráliában nincs semmi hasonló, igazán lenyűgöző, hogy láthatom.

Borítókép: Mark Webber a Hungaroringen 2013-ban (Fotó: MTI/Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.