Az Újpest a tulajdonosváltás után edzőt cserél, korábbi kedvenc térhet vissza

Mindössze két nappal azután, hogy az Újpest megerősítette, hogy a belga Roderick Duchatelet eladta a futballklubot, amely a Mol-csoport többségi tulajdonába került, újabb fontos bejelentést tehet az együttes. Az NB I-ben immáron a kiesés ellen küzdő, tizedik helyezett Újpest megválhat Nebojsa Vignjevics vezetőedzőtől, akinek a helyét a korábbi sikeredző, Mészöly Géza veheti át.

2024. 02. 08. 11:14
VIGNJEVIC, Nebojsa
Budapest, 2023. augusztus 12. Nebojsa Vignjevic, az újpesti csapat szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport információja szerint az Újpest csütörtökön bejelenti Nebojsa Vignjevics távozását. A szerb edző már a legutóbbi, Debrecen ellen elvesztett meccsen sem tűnt túlságosan aktívnak, a találkozó előtt ráadásul olyan nyilatkozatot tett, amivel a távozását sejtette. Ezek után nem meglepő, ha Vignjevics valóban elköszön a lila-fehérektől, amiről a döntés állítólag már meg is született.

VIGNJEVIC, Nebojsa
Nebojsa Vignjevics átadhatja a helyét az Újpest kispadján (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A sportnapilap azt is előrevetítette, hogy Mészöly Géza lehet az utód az Újpest kispadján, akivel ha sikerül gyorsan megegyezni, akár már ma bejelenthetik az érkezését. Korábban olyan merész pletyka is volt, miszerint az Újpesthez ezer szállal kötődő Lőw Zsolt érkezhet a kispadra, ám őt mégiscsak a Bayern München edzői stábjából kellett volna elcsábítani. Reálisabb megoldás valósulhat meg azzal, hogy Mészöly a harmadik alkalommal kaphatja meg a lehetőséget vezetőedzőként Újpesten.

 

Mészöly Géza és az Újpest: majdnem bajnok és a Fradi elleni 6-0

Először még 2004 tavaszán nevezték ki az egyébként a Vasashoz kötődő Mészölyt az újpesti csapat élére. Akkor nyolcadik helyen vette át az irányítást, ennek ellenére végül a bajnoki címért szállt harcba az együttessel, a siker pedig csak azon múlt, hogy az utolsó fordulóban nem sikerült legyőzni az MTK-t, így maradt az ezüstérem, ami így is óriási bravúr volt. Mészöly azóta kedvenc Újpesten.

Pláne, hogy 2006-ban hasonlóan járt, akkor is az utolsó fordulóig harcban volt vele az Újpest a bajnoki címért, ám újra hiányzott a pont az i-ről, s megint második lett a csapat. Ez akkor már nem bravúr, hanem csalódás volt, nem hosszabbították meg Mészöly szerződését.

Ezután 2010-ben tért vissza a klubhoz, amellyel akkor is előrelépett, a negyedik helyre hozta be az Újpestet, amely ekkor ütötte ki 6-0-ra a Fradit. A 2011-es őszön azonban négy forduló után elküldték Mészölyt.

Most a hírek szerint következhet a harmadik nekifutás.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics távozik az Újpest éléről (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.