Rasovszky hatalmas hajrájával világbajnoki bronzérmes a magyar váltó

Hajrázó emberként, az utolsó 1500 méteren több mint félperces hátrányt dolgozott le Rasovszky Kristóf, így szerzett bronzérmet a magyar nyílt vízi úszóválogatott a Dohában zajló vizes világbajnokságon csütörtök délelőtt. Rasovszky korábban egyéniben, a tíz kilométeres olimpiai számban történelmi aranyérmet ünnepelt.

2024. 02. 08. 10:14
RASOVSZKY Kristóf; BETLEHEM Dávid
Doha, 2024. február 7. A negyedik helyezett Rasovszky Kristóf (j) és a hatodik helyezett Betlehem Dávid a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 7-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik helyen zárt a Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, összeállítású magyar váltó a nyílt vízi úszók csapatversenyében a dohai vb-n. Húsz ország válogatottja állt rajthoz a négyszer 1500 méteres kör megtételére. A magyarok a váltó két női tagjával kezdtek, majd jöttek a fiúk.

SZIMCSÁK Mira; FÁBIÁN Bettina; RASOVSZKY Kristóf
Bethlehem Dávid, Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Szimcsák Mira. Fotó: MTI/Derencsényi István

Elsőként a 19 esztendős Fábián Bettina ugrott vízbe, aki tíz kilométeren olimpiai kvótát szerzett Dohában. A Rasovszky sapkájában úszó Fábián a 13. helyen adta át a terepet a 20. születésnapját szerdán ünneplő Szimcsáknak, aki tartotta a pozíciót. Betlehem 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe. Az 5 kilométer hatodik helyezettje ugyan az ötödik pozícióba jött fel, de a befejezőember Rasovszkynak a harmadik helyen tempózó némethez képest is több mint fél perc volt a hátránya. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek.

Az olimpiai ezüstérmes klasszis végül előbb amerikai riválisát, majd egy őrületes hajrával a németet is meg tudta előzni, így a harmadik helyre hozta be az előző két világbajnokságon ezüstérmes csapatot. A számot elképesztő befutó után, célfotóval, két tizedmásodpernyi különbséggel az ausztrálok nyerték meg az olaszok előtt.

A magyarok két éremmel zárták a nyílt vízi küzdelmeket, amelyeknek a váltó volt az utolsó száma. Vasárnap Rasovszky az olimpiai számban, 10 kilométeren diadalmaskodott.

Borítókép: Rasovszky Kristóf megint kitett magáért Dohában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.