Újpest: új tulajdonos, véget ér a Duchatelet-éra

A Mol-csoport többségi tulajdont szerzett az Újpest FC-t üzemeltető kft.-ben. A patinás labdarúgóklub az elmúlt tizenhárom évben a belga Roderick Duchatelet tulajdona volt. A szerződést a felek kedden írták alá, ennek értelmében a tényleges tulajdonosváltás várhatóan április végén történik meg.

2024. 02. 06. 16:30
TAMÁS Krisztián; MOLNÁR Zsombor
Budapest, 2024. február 2. Molnár Zsombor és Tamás Krisztián, az Újpest játékosainak ütközése (középen b-j) a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest-Újpest FC mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. február 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél biztosabban jobb időszakban reménykedtek Újpesten, amikor 2011-ben a belga üzletember, Roderick Duchatelet megvásárolta a nagy múltú futballklubot. Az azóta eltelt tizenhárom évben a lila-fehérek ugyan háromszor is megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak egyszer, a 2017/18-as idény végén zártak dobogón, annak is a harmadik fokán. Az Újpest szurkolói sosem fogadták el igazán a belga tulajdonost, a legrosszabb talán a hírhedt címervita idején volt a viszony Duchatelet és a drukkerek között.

KOCSIS Gergõ; RADOSEVIC, Ognjen

Újpest MTK
Az Újpest az MTK elleni sima vereséggel kezdte a tavaszi szezont (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Miközben a klubot szép lassan idén is megcsapja a kiesés szele, a keddi, DVSC elleni bajnoki mérkőzés előtt hivatalosan is eldőlt: véget ér a Duchatelet-korszak Újpesten.

A belga üzletember aláírta a klub eladásáról szóló papírokat, azonban a következő hónapokban még ő dönt a csapat körüli kérdésekben, így például arról is, meddig marad Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője. A szerb mester neve szorosan összefonódik a Duchatelet-érával, a tizenhárom év több mint felében ő volt a lila-fehérek edzője, két időszakban hét éven át.

Az új többségi tulajdonos a Mol-csoport, amely a közelmúltban még a fehérvári futballcsapat névadó szponzora volt. A cég közleménye szerint a tényleges tulajdonosváltás a kedden aláírt megállapodás után április végén történik meg.

Borítókép: Az elmúlt években mintha néha az Újpest a saját ellensége lett volna (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.